Politie gefrustreerd door boze bestuurders: 'Vervelend dat u moet omrijden'

10 september 2022 om 13:34 • Aangepast 12 september 2022 om 10:51
nl
De politie voor de regio Gemert, Bakel en Laarbeek heeft op Instagram haar frustratie geuit over het verkeersgedrag van automobilisten. Op cynische toon vraagt ze weggebruikers om rekening te houden met hulpverleners door bijvoorbeeld om te rijden wanneer een weg is geblokkeerd met pylonen en een politiewagen met zwaailicht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Aanleiding voor het bericht was een ongeluk, afgelopen donderdag, op de Bosscheweg in Beek en Donk. De weg was afgesloten voor de veiligheid van de hulpverleners, maar ook voor verder onderzoek naar de toedracht van dat ongeluk.

"Druk bezig met slachtoffer."

Een aantal weggebruikers vond het vervelend om een andere, langere route te moeten nemen. De politie snapt dat, maar ze kan er met haar pet niet bij dat bestuurders de discussie willen aangaan met vragen over de inzet van verkeersregelaars. En de politie kan op dat moment geen antwoord geven op de vraag of en wanneer verkeer er weer langs kan: “Wij zijn namelijk druk bezig samen met het ambulancepersoneel met het slachtoffer en het verdere onderzoek.”

Toch werden hulpverleners, maar ook andere weggebruikers in gevaar gebracht. De politie: “Enkele bestuurders hadden het geluk dat wij druk bezig waren met het ongeval zelf, daardoor hebben wij geen proces verbaal geschreven voor het in tegengestelde richting rijden en over een verdrijfvlak rijden. Uiteraard werden deze bestuurders wel aangesproken op hun gedrag en moesten zij direct omkeren.”

"Bedankt voor de medewerking."

De politie hoopt dat met haar verzoek op Instagram de boodschap is overgekomen. Ze besluit, al dan niet tegen beter weten in, met: “Alvast bedankt voor de medewerking.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!