Basketbalster Julia Jorritsma apetrots op zilveren EK-medaille

12 september 2022 om 11:25 • Aangepast 13 september 2022 om 09:40
nl
Op haar eerste Europees Kampioenschap heeft Julia Jorritsma uit Den Bosch een zilveren medaille gewonnen met de Nederlandse 3x3 basketbalsters. De 22-jarige Jorritsma verloor met Oranje in de finale van wereldkampioen Frankrijk. Het werd 14-21. “Eerst baalde ik kort, maar daarna was ik supertrots.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Maandagochtend klinkt Jorritsma ondanks een korte nacht niet alleen apetrots , ze ís het ook. “Ik lag pas om 6 uur in bed, we hebben de zilveren medaille goed gevierd”, vertelt ze lachend vanuit het Oostenrijkse Graz. Op haar telefoon vond ze veel felicitaties. “Ik was verrast, ook omdat er mensen hadden gekeken van wie ik het niet had verwacht.”

Voor Jorritsma was het haar debuut op een senioren eindtoernooi. Ze was behoorlijk kritisch op haar eigen prestatie. “Ik heb niet gespeeld zoals ik kan spelen, maar we hebben we een goede teamprestatie geleverd.”

“We hebben ons visitekaartje afgegeven."

Over anderhalf jaar zijn de Olympische Spelen in Parijs en dat is duidelijk het doel voor Jorritsma en Oranje. “We hebben ons visitekaartje afgegeven en laten zien dat we erbij horen.” Kwalificatie voor de Spelen is pas volgend jaar mogelijk.

In het team van de Oranje 3x3 basketbalsters zit ook Loyce Bettonvil uit Den Bosch. De andere twee speelsters zijn Natalie van Adel en Noor Driessen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!