Tim van Rijthoven speelt Daviscup in rouwend Schotland - Omroep Brabant

Tim van Rijthoven speelt Daviscup in rouwend Schotland

13 september 2022 om 11:35 • Aangepast 13 september 2022 om 16:03
nl
Onder bijzondere omstandigheden begint Tim van Rijthoven dinsdagmiddag in Glasgow aan de Daviscup finale. In Schotland voert tennis niet de boventoon. Alles staat in het teken van het overlijden van koningin Elizabeth. “Het is een rouwweek geworden hier. Overal staat de koningin afgebeeld.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Het Nederlands team zit notabene in een groep met Groot-Brittannië. Van Rijthoven verwacht dat dat een bijzonder duel gaat worden. “We gaan een lintje dragen om respect te tonen.”

Door het overlijden van de koningin was het even twijfelachtig of het Daviscup-toernooi wel door zou gaan. De Roosendaalse tennisser had daar wel begrip voor gehad, maar is ook opgelucht dat het wel doorgaat.

De vraag is wel of Tim van Rijthoven ook daadwerkelijk in actie gaat komen. Van de drie Nederlandse single-spelers komen er twee in actie en Van Rijthoven is de laagst geklasseerde op de wereldranglijst. Hij vindt dat hij in principe niet opgesteld hoort te worden, zei hij in het Omroep Brabant sportprogramma de Zuidtribune. "Maar je hoort me zeker niet klagen als het wel gebeurt. Het hangt van mezelf af wat de opstelling zal zijn."

"Als ik fit ben, dan is echt bijna alles mogelijk."

Van Rijthoven is 'pas' 25 jaar oud, maar zijn laatste wedstrijd in het landentoernooi speelde hij alweer zes jaar geleden. "Ik heb toen twee 'dead rubbers', wedstrijden voor de statistieken, gespeeld, maar voor mij voelden die als wedstrijden die er wel toe deden”, aldus de huidige nummer 107 van de wereld.

Naar eigen zeggen heeft Van Rijthoven de afgelopen dagen goed getraind. De keus is nu aan teamcaptain Paul Haarhuis. Van Rijthoven heeft er vertrouwen in dat hij in Glasgow in actie gaat komen.

"Op de US Open was ik niet 100 procent fit en speelde ik alsnog vier echt goede sets tegen Casper Ruud, die bijna de nummer 1 van de wereld is geworden. Als ik fit ben, dan is echt bijna alles mogelijk."

Over de kansen van Oranje is Van Rijthoven helder. “Met onze selectie hebben wij tegen elk land kansen om te winnen.”

In de selectie van Oranje voor de Daviscup zit voor het dubbelspel Matwé Middelkoop uit Breda.

Het speelschema van Oranje:

  • Dinsdag 17.00 uur: Kazachstan
  • Vrijdag 16.00 uur: Groot-Brittannië
  • Zaterdag 15.00 uur: Verenigde Staten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone