112-nieuws: zolderbrand in Rijen • vrachtwagen en auto botsen op A67 - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: zolderbrand in Rijen • vrachtwagen en auto botsen op A67

14 september 2022 om 13:56 • Aangepast 15 september 2022 om 12:58
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.37

Brand in huis in Rijen

Aan de Doornbos in Rijen is woensdagavond rond halfnegen brand uitgebroken op een zolder. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Er raakte niemand gewond.

17.21 – Botsing op de A67
Op de A67 bij Lierop zijn een auto en vrachtwagen op elkaar gebotst. Daarbij raakte een persoon gewond, maar het is onduidelijk of diegene ook naar het ziekenhuis moest. De auto heeft veel schade opgelopen door de botsing. Vermoedelijk is bij de botsing een rood kruis genegeerd. Daarom heeft de politie ook twee boetes uitgedeeld.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
15.11

Linkerrijstrook A2 dicht bij Batadorp

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is sinds drie uur woensdagmiddag afgesloten bij knooppunt Batadorp, na een ongeluk. Dit leidde rond kwart over drie tot een vier kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor tien minuten vertraging.

13.34

Weer ongeluk in Eindhoven

Twee auto's zijn woensdagmiddag op elkaar gebotst op de Onze Lieve Vrouwestraat in Eindhoven. Volgens een 112-correspondent zou het gladde wegdek hierbij een rol hebben gespeeld. Een automobilist remde, maar gleed door en botste op de auto die hiervoor reed. De schade is aanzienlijk, de airbags van de auto klapten uit. Niemand raakte ernstig gewond. Een rijbaan werd afgesloten. Dit veroorzaakte een file op de John F. Kennedylaan.

Het ongeluk op de Onze Lieve Vrouwestraat leidt tot een file richting de John F. Kennedylaan (foto: SQ Vision).
Het ongeluk op de Onze Lieve Vrouwestraat leidt tot een file richting de John F. Kennedylaan (foto: SQ Vision).
De gladheid zou een rol hebben gespeeld bij het ongeluk op de Onze Lieve Vrouwenstraat in Eindhoven (foto: SQ Vision).
De gladheid zou een rol hebben gespeeld bij het ongeluk op de Onze Lieve Vrouwenstraat in Eindhoven (foto: SQ Vision).
13.10

Trein met auto's vat vlam in Etten-Leur

Er rijden sinds een uur woensdagmiddag geen treinen op het spoor tussen Roosendaal en Breda. Bij Etten-Leur staat een trein die auto's vervoerde in brand. De NS vreest dat de problemen op het spoor niet voor zes uur woensdagavond zijn opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
12.52

Kapotte vrachtauto op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Bergen op Zoom richting Vlissingen is woensdagmiddag afgesloten bij het Zeeuwse Rilland. Daar staat een kapotte vrachtauto. De afsluiting van de rijstrook leidde rond kwart voor een 's middags tot een drie kilometer lange file vanaf knooppunt Markiezaat.

12.12

Auto glijdt van snelweg

Een auto is woensdagochtend van de A50 gegleden vlakbij bedrijventerrein Ekkersrijt. Het ging mis in de bocht naar de John F. Kennedylaan. Volgens een 112-correspondent was de weg daar erg glad vanwege de vele regen. Daardoor slipte de auto. De bestuurder leek bekneld te zetten, maar slaagde er uiteindelijk toch in zelf uit de auto te komen. Een rijstrook van de verbindingsweg van de A50 naar de John F. Kennedylaan werd vanwege het ongeluk afgesloten.

De bestuurder slaagde erin zelf uit de auto te komen (foto: SQ Vision).
De bestuurder slaagde erin zelf uit de auto te komen (foto: SQ Vision).
Het ging mis in de bocht van de A50 naar de John F. Kennedylaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Het ging mis in de bocht van de A50 naar de John F. Kennedylaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
09.57

Beroving tijdens verkoopafspraak

De politie was dinsdagavond met veel eenheden aanwezig op de Scheldestraat in Breda na een melding van een beroving. Iemand had daar rond halfnegen een verkoopafspraak. Maar de 'koper' ging er zonder te betalen met de telefoon van het slachtoffer vandoor. Omdat de politie hoorde dat de verdachte nog in de buurt zou zijn en er sprake zou zijn van een ruzie die nog aan de gang was, gingen meerdere eenheden hier naartoe. Het ging echter om een kleine groep mensen. Agenten haalden hen uit elkaar. Er is nog niemand aangehouden.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
09.41

Kop-staartbotsing op A2

Twee rijstroken van de A2 van Eindhoven richting Utrecht waren van halftien tot tien uur woensdagochtend afgesloten bij Zaltbommel na een kop-staartbotsing vlakbij verzorgingsplaats De Lucht. De ANWB waarschuwde in eerste instantie voor meer dan een uur vertraging. Rond kwart voor tien stond er dertien kilometer file vanaf Sint-Michielsgestel. Verkeer richting Tiel of Utrecht kreeg het advies via Waalwijk te rijden en de A59, A27 en de A15 te nemen.

Eerder in de ochtend moest het verkeer op de A2 richting Utrecht ook al rekening houden met veel vertraging, nadat een vrachtwagen een klapband opliep en strandde bij Waardenburg.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
09.01

Kop-staartbotsing Hooge Zwaluwe

Een automobiliste is woensdagochtend lichtgewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Brandestraat in Hooge Zwaluwe. Een van de betrokken auto's kwam tot stilstand in de sloot naast de straat. De brandweer werd opgeroepen om de automobiliste uit haar auto te helpen. De bestuurder van de andere auto raakte niet gewond bij de aanrijding.

Een van de betrokken auto's eindigde in de sloot naast de Brandestraat in Hooge Zwaluwe (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Een van de betrokken auto's eindigde in de sloot naast de Brandestraat in Hooge Zwaluwe (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Verschillende hulpverleners werden opgeroepen na de kop-staartbotsing in Hooge Zwaluwe (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Verschillende hulpverleners werden opgeroepen na de kop-staartbotsing in Hooge Zwaluwe (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
07.41

'Vechtpartij gevolg van familieconflict'

De vechtpartij die zondagmiddag plaatsvond op de Woenselse Markt in Eindhoven was vermoedelijk het gevolg van een familieconflict. Dat laat een politiewoordvoerster weten. Op basis van beelden die van de vechtpartij werden gemaakt kon de politie de betrokkenen achterhalen en hun verhaal aanhoren. "Er zijn proces-verbalen uitgeschreven vanwege openbare geweldpleging. Er is niemand aangehouden."

08.16

Ongeluk A27 Oosterhout

De linkerrijstrook van de A27 van Gorinchem richting Breda werd woensdagochtend rond acht uur afgesloten bij Oosterhout-Zuid na een ongeluk waarbij vier auto's betrokken waren. De afsluiting leidde rond kwart over acht tot een zes kilometer lange file, goed voor ruim een halfuur vertraging vanaf Geertruidenberg. Rond halfnegen werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

07.50

UPDATE file op A2: vertraging loopt op tot een uur

Ook hier werd de vertraging veroorzaakt door een kapotte vrachtwagen. Wanneer je richting Utrecht wilde, liep het verkeer vast van Veghel tot Waardenburg. Rond kwart voor acht 's ochtends werd de weg weer vrijgegeven.

07.45

Kapotte vrachtwagen bij knooppunt Zonzeel

Ook op de A59 bij knooppunt Zonzeel veroorzaakte een kapotte vrachtwagen problemen. Van Den Bosch in de richting Zierikzee ging bij dit knooppunt één rijstrook dicht. Deze afsluiting leidde rond kwart over acht tot een negen kilometer lange file, goed voor een halfuur vertraging. Rond negen uur nam de filelengte snel af.

07.45

Update: de A58 bij Moergestel is weer vrij

Een kapotte vrachtwagen zorgde daar eerder voor een file. Die begint nu af te nemen.

07.40

Dronken automobilist slingerend op A58

Een slingerende auto trok vannacht de aandacht op de A58 bij Etten-Leur, zo meldt de politie vanochtend. Toen de politie de automobilist, een vrouw, tot stoppen wilde manen, negeerde ze tot twee keer toe een stopteken. Volgens de politie niet zonder reden. De vrouw van 20 die haar rijbewijs nog niet zo lang geleden behaalde, bleek te veel te hebben gedronken. Ze mocht haar rijbewijs meteen weer inleveren.

Foto: Twitter, politie Basisteam Weerijs.
Foto: Twitter, politie Basisteam Weerijs.
07.30

Ook op A58 problemen door kapotte vrachtwagen

Ook op de A58 van Eindhoven in de richting Tilburg zorgt een kapotte vrachtwagen voor problemen. Bij Moergstel is de rechterrijstrook dicht. Dit zorgt voor zo'n drie kwartier vertraging, meldt Rijkswaterstaat. Tussen Best en Moergestel staat het vast over zo'n acht kilometer.

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Kapotte vrachtwagen zorgt voor file op A2

Wil je vanochtend vanuit onze provincie naar Utrecht via de A2 dan moet je geduld hebben. Een vrachtwagen met een klapband voor de Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel zorgt voor vertraging. De rechterrijstrook is dicht, laat Rijkswaterstaat weten. Rond zeven uur moet je rekening houden met een half uur vertraging. Vanaf knooppunt Empel in de richting Utrecht staat op dat moment 12 kilometer file, maar de verwachting is dat dat nog meer wordt.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Brandweer terug naar fase 1 wat betreft natuurbrandrisico

De regen die in de afgelopen dagen is onze provincie is gevallen in combinatie met de neerslag die de komende dagen nog verwacht wordt, heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbranden kleiner is geworden, zo laat de brandweer weten. In samenspraak met natuurbeheerders en de Brabantse veiligheidsregio's is daarom besloten terug te gaan naar fase 1 wat betreft natuurbrandrisico. Dat is het zogenoemde 'Regulier Risico'.

21.30

Onrust en veel politie op de been in Breda

In de Scheldestraat in Breda was gisteravond rond half negen heel wat politie op de been. Ook vloog er een politiehelikopter boven de stad. Volgens een 112-correspondent zou er iets aan de hand zijn met een jongeman op een scooter. Wat precies is niet duidelijk. In BN DeStem heeft een woordvoerder van de politie het over een 'dreigende situatie'. Wat precies wordt niet duidelijk.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
19.10

Man rijdt rond in gestolen auto en belandt in sloot

Een automobilist is gistermiddag aan de Spiekestraat in Roosendaal in een sloot beland. De bestuurder ging er vervolgens vandoor, maar hij werd later aangehouden door de politie, zo meldt een 112-correspondent. De man zou de auto eerder in het centrum van Roosendaal hebben gestolen.

De man is overgebracht naar het politiebureau en er is een onderzoek naar hem ingesteld. De auto raakte door het ongeluk zwaar beschadigd en is afgevoerd.

Foto: Christian Traets - SQ Vision
Foto: Christian Traets - SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.