Video

Tientallen auto's verwoest bij grote brand op goederentrein

14 september 2022 om 13:31 • Aangepast 15 september 2022 om 15:44
nl
Op een goederentrein in Etten-Leur die personenauto's vervoerde, is woensdagmiddag brand uitgebroken. Inmiddels is de brand onder controle. Wel is er nog veel schade aan het spoor en aan de leiding boven het spoor. Daarom rijden er de rest van de dag geen treinen meer op het traject tussen Breda en Roosendaal.

Diverse auto's op de trein stonden in brand. Het gaat volgens ProRail om hybride auto's. De auto's staan op twee lagen van de trein. Er werden veel brandweerwagens opgeroepen. Een politieheli cirkelde boven de plaats van de brand.

Stroom van bovenleiding
ProRail heeft snel de stroom van de bovenleiding gehaald en heeft medewerkers met spoed deze kant op gestuurd. Door het snel uitschakelen van de stroom zou ergere schade - zoals op het traject Lelystad-Dronten, waar het 2 september misging - voorkomen zijn.

ProRail meldt dat er de rest van de woensdag geen treinen meer zullen rijden op dit traject. De NS zet bussen in. De extra reistijd tussen Breda en Roosendaal bedraagt een half uur.

Vossendaal afgesloten
De trein zou onderweg zijn geweest naar Vlissingen Sloehaven. Er zaten geen reizigers in de trein. De brand beperkte zich tot enkele auto's op de goederentrein en breidde zich na twee uur 's middags niet verder uit.

De weg waarop het spoor ligt waarop de trein stilstaat, de Vossendaal, is afgesloten voor verkeer. Bij de brand kwam veel rook vrij. Mensen in de buurt werden gewaarschuwd uit die rook te blijven.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!