Cabaretier Thijs van de Meeberg heeft 'eindelijk een kloppend zelfbeeld' - Omroep Brabant

Cabaretier Thijs van de Meeberg heeft 'eindelijk een kloppend zelfbeeld'

16 september 2022 om 17:03 • Aangepast 27 september 2022 om 16:57
nl
Eindelijk kan cabaretier Thijs van de Meeberg uit Den Bosch weer doen wat hij liefste doet: het podium op. Tijdens corona werkte hij zelfs een tijdje in de kinderopvang, maar nu staat hij weer in de theaters met zijn show 'Meer dan mogelijk'. Hij is als cabaretier altijd op zoek naar zichzelf. En ja hoor, hij heeft een 'nieuwe Thijs' gevonden, 'niet te verwarren met de oude Thijs', zegt hij zelf. Aanstaande zondag legt hij het uit in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Thijs groeide op in Nuenen. Op de basisschool was hij een gangmaker, maar op het VMBO sloeg hij dicht. Een 'keiharde lockdown', noemde hij dat later in coronatijd. Ook de opleiding MBO-sociaal werk in Helmond ontstak niet zijn heilige vuur. Dat gebeurde pas toen hij naar Koningstheateracademie in Den Bosch ging. Zijn jeugddroom werd werkelijkheid: hij werd cabaretier. In 2014 studeerde hij af en een jaar later won hij het Leids Cabaretfestival. Een 'ras-cabaretier' oordeelde de jury.

Nu trekt Thijs het land rond met zijn derde avondvullende voorstelling: 'Meer dan mogelijk'. En hij belooft voor deze voorstelling 'de allerbeste versie van zichzelf' te presenteren. Uit de theaterbrochure: 'Heeft Thijs dan geen valkuilen? Onvervulde begeertes (...) Maar daar hoeft hij niet over te hebben, toch?'

Verder in KRAAK
Ralf Embrechts is armoedebestrijder in Tilburg. Grote groepen dreigen door de energieprijzen in de schulden te komen. En de mensen die al schulden hadden komen daar moeilijker van af.

En Hanneke Coolen-Colsters uit Middelbeers vond een dagboekje van haar opa die ze nooit heeft gekend. Hij werd in 1948 als militair uitgezonden naar Nederlands Indië. En Hanneke probeert zijn spoor te volgen. Omroep Brabant zendt de 10-delige serie ' Oost-Indisch doof' over die zoektocht uit.

KRAAK wordt elke zondag om 12 uur live uitgezonden en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone