Supertalent Fem van Empel gaat rijden met voorbeeld Marianne Vos

16 september 2022 om 13:03 • Aangepast 17 september 2022 om 12:40
nl
Het grote fietstalent Fem van Empel gaat rijden voor de ploeg van Jumbo-Visma. De 20-jarge renster uit Sint-Michielsgestel komt daar onder de hoede van Marianne Vos. Vos gaf eerder dit seizoen al nadrukkelijk aan dat ze Van Empel als ploeggenote wilde. Van Empel: "Vergeleken met haar ben ik nog een snotneus.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Fem Van Empel tekent een contract voor twee jaar. Ze start het crossseizoen komend weekend nog bij haar huidige ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal, maar fietst vanaf 1 januari in het geel en zwart. “Maar ik hoop dat we in de tweede helft van het crossseizoen iets voor elkaar kunnen betekenen. Je bent samen immers sterker dan alleen."

De overeenkomsten met het begin van de carrière van Marianne Vos zijn best groot. Van Empel werd vorig jaar wereldkampioen veldrijden bij de beloften en is in diezelfde categorie regerend Nederlands kampioen veldrijden én mountainbiken. Binnen Team Jumbo-Visma gaat ze zich ook ontwikkelen als wegrenster.

"Het voelt als een beloning voor mijn harde werk."

Van Empel is enthousiast over haar overstap. "Het voelt als een beloning voor mijn harde werk in de afgelopen jaren. Nu zoek ik veel zelf uit en probeer ik het juiste te doen, maar straks weet ik zeker dat alles klopt. Met de juiste begeleiding ga ik me verder ontwikkelen."

Na het crossseizoen zal Van Empel zich gaan richten op weg- en mountainbike-wedstrijden. "Ik wil graag ontdekken wat ik nog kan bereiken op de mountainbike", verklaart de renster. "Team Jumbo-Visma gaat me daarin ondersteunen."

"Ik kan niet wachten om te starten in voorjaarsklassiekers."

Op de agenda van Van Empel staan volgend jaar ook wegwedstrijden. Ze maakt dan haar debuut op World Tour-niveau.

"Ik heb nog niet zoveel ervaring op de weg, maar ik sta open voor alles. Ik wil erachter komen waar mijn kwaliteiten liggen. Ik kan niet wachten om te starten in voorjaarsklassiekers en om meerdaagse wedstrijden te rijden. Ik ben vrij allround, denk ik."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!