Bedreiging van D66-Kamerlid Sjoerdsma: Dongenaar (36) krijgt werkstraf - Omroep Brabant

Bedreiging van D66-Kamerlid Sjoerdsma: Dongenaar (36) krijgt werkstraf

16 september 2022 om 16:17 • Aangepast 19 september 2022 om 09:46
nl
Een 36-jarige man uit Dongen is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor het online bedreigen van D66-politicus Sjoerd Sjoerdsma. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van 120 uur geëist. Het OM vindt dat de man een grens is overgegaan omdat Sjoerdsma een volksvertegenwoordiger is, hij zit in de Tweede Kamer.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Sjoerdsma plaatste vorig jaar zomer op zijn 40e verjaardag een selfie op Instagram, waaronder de man uit Dongen in november een reactie plaatste met de tekst: "Laten we hopen dat ze net als bij Saddam Hoessein in plaats van een touw, dit keer een riem gaan gebruiken." Het was een reactie op een andere post met de tekst "Tribunalen incoming".

Spijt
De man betuigde op de zitting in de rechtbank spijt van zijn actie, maar voor het OM is de zaak daarmee niet afgedaan. "Bedreiging van volksvertegenwoordigers is een aantasting van onze democratie. De anonimiteit van Instagram betekent niet dat er alles maar gezegd kan worden, zoals de uitspraken van de verdachte", zei de officier.

Naast de 60 uur taakstraf die de man moet uitvoeren, is er ook 60 uur voorwaardelijke taakstraf opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.