Video

Helmonds autobedrijf wordt wereldberoemd door TikTok

16 september 2022 om 18:00 • Aangepast 19 september 2022 om 09:53
nl
Het zijn maar korte filmpjes die Wim van de Ven op TikTok zet, maar het maakt zijn bedrijf wereldberoemd. De eigenaar van garage ABC Uitlaten in Helmond heeft daardoor klanten uit binnen- en buitenland.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

"Wij hebben de wereldberoemde ABC-klep, al zeg ik het zelf", zegt de trotse eigenaar Wim in het radioprogramma Afslag Zuid. "Die verbinden wij met stroom en plaatsen we op de uitlaat. Als je de klep open zet, het geluid wat je dan hoort, dat is gewoon geweldig." Volgens Wim zorgt het namelijk ook voor veel meer rijbeleving.

"Iemand die zijn Bentley bruut wil laten klinken, als zijn vrouw niet mee is."

De klanten die nu bij ABC Uitlaten komen zijn zeer uiteenlopend. "Dat kan bijvoorbeeld iemand zijn die zijn Bentley bruut wil laten klinken als zijn vrouw niet mee is", legt hij uit. "Als je die klep dan aanzet heb je een sportieve rijbeleving, zet je hem uit dan is die weer normaal."

Maar hij heeft ook een systeem waarmee je normale auto's als sportauto's kunt laten klinken. "We kunnen de uitlaat dus veranderen, maar er is ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld het geluid van een Audi op een andere auto te zetten."

"Het is kippenvel, ik vind het kippenvel."

De prijzen die Wim vraagt voor zo'n klep verschillen per auto en voor hoeveel uitlaten het is. "Voor 499 euro heb je het al voor een enkele uitlaat en voor 875 euro voor een dubbele." Het geluid wat er daarna uit de uitlaatkomt moet iedereen een keer horen. "Het is kippenvel, ik vind het kippenvel."

Door het gebruik van sociale media wist Wim klanten van over de hele wereld naar zijn bedrijf toe te krijgen. "Helmond is onze thuisbasis, maar we hebben nu ook een winkel geopend in België."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!