Dollemansrit door West-Brabant: bestuurder (20) ramt drie politieauto's

17 september 2022 om 12:32 • Aangepast 19 september 2022 om 10:26
nl
Een 20-jarige man uit Sint Willebrord is vrijdagavond aangehouden na een wilde achtervolging door Putte, Ossendrecht, Huijbergen en Wouwse Plantage. Hij wordt verdacht van poging doodslag. Hij ramde meerdere keren met zijn wagen een politieauto.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een surveillerende agent wilde de automobilist rond kwart over zeven aanspreken op de Noordweg in Putte. Daar had hij rond halfzeven twee auto's verdacht zien stilstaan, toen de verdachte aankwam. De agent zag dat deze man iets gaf aan een van de mensen in een van die twee auto's. Hij vermoedde dat het ging om drugs. Toen hij op onderzoek uit wilde gaan, ging de verdachte er meteen vandoor.

Hulp
De agent zette de achtervolging in. De verdachte reed via Putte, Ossendrecht, Huijbergen, Wouw en Wouwse Plantage richting de snelweg A58. Hij reed met zeer hoge snelheid, haalde rechts in en reed ook af en toe tegen het verkeer in. Daarbij bracht hij andere weggebruikers in gevaar.

De agent, die met zwaailicht en sirene reed, kreeg bij de achtervolging hulp van mensen van de marechaussee en andere politie-eenheden.

Politieauto’s geramd
Bij de A58 moest de verdachte hard remmen en uitwijken. Daarbij raakte hij een verkeersbord, maar ook dit kon hem niet stoppen. Hij reed tegen het verkeer in de afrit van de A58 op en reed daarna via de toerit de snelweg weer af.

Toen geprobeerd werd de man met twee politieauto’s in te sluiten, ramde hij eerst de ene en daarna de andere politieauto. Uiteindelijk reed de verdachte bij Roosendaal de A58 af, waar politie-eenheden opnieuw probeerden hem in te sluiten en tot stoppen te dwingen. Daarbij reed de verdachte opnieuw tegen een politieauto aan.

Uiteindelijk lukte het politie en marechaussee de man op de Dijkrand in Roosendaal te laten stoppen. De automobilist is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!