Marcel Brands over vertrek John de Jong bij PSV: 'Moeilijk uit te leggen' - Omroep Brabant

Marcel Brands over vertrek John de Jong bij PSV: 'Moeilijk uit te leggen'

17 september om 13:30 • Aangepast 19 september om 10:23
nl
Marcel Brands vindt dat het vertrek van John de Jong als technisch directeur bij PSV moeilijk uit te leggen is. Dat zei hij zaterdagmorgen over het opzienbarende nieuws dat vrijdag naar buiten kwam. Toch deed hij een poging. “De Raad van Commissarissen heeft na de transferwindow aangegeven dat de raad geen vertrouwen meer had in De Jong. Dat heb ik hem laten weten. Na zijn vakantie heeft hij aangegeven dat hij daardoor onmogelijk kon doorgaan.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Als het aan Brands had gelegen was De Jong gewoon gebleven. “Deze situatie kent alleen maar verliezers”, zei Marcel Brands kort na het vertrek van de technisch directeur. De algemeen directeur was duidelijk aangeslagen en had moeite om het nieuws uit te leggen.

"Ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan."

Brands heeft er alles aan gedaan om de technisch directeur te behouden. “Van mij moest hij niet weg. En als de Raad van Commissarissen geen vertrouwen meer heeft, is dat ook niet meteen een aanleiding voor een vertrek. Al snap ik John wel. Ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan.”

Maar waarom hadden de commissarissen geen vertrouwen meer in John de Jong? “Het had niks te maken met de afgelopen transferperiode. Zij waren niet tevreden over een lange periode. Dat gaat dan om bijvoorbeeld transfers en de sportieve situatie.”

"Dit verdient niet de schoonheidsprijs."

“Het heeft niks met een eventuele transfer van Cody Gakpo te maken. Er is een bod van 30 miljoen met 13 miljoen aan bonussen binnengekomen. Maar die bonussen waren onrealistisch. Dit hebben we als gehele directie geweigerd. “Alle doelen deze transferperiode zijn gehaald. De pijn zat daar ook niet in.”

De algemeen directeur gaf toe dat hij hiervan niet op de hoogte was gesteld bij zijn aanstelling. Terwijl het op dat moment wel speelde. Brands zal de komende periode met de resterende leden van de directie opnieuw in gesprek gaan met de commissarissen. “Want dit verdient niet de schoonheidsprijs.”

"Het vertrek van John de Jong is moeilijk uit te leggen."

Wie het verhaal aanhoort, zal zijn wenkbrauwen fronsen. En ook Brands weet dat het een gekke gang van zaken is. “Het vertrek van John de Jong is moeilijk uit te leggen.”

PSV zal nu op zoek moeten naar een opvolger. Frank Arnesen werd in eerste instantie genoemd als mogelijke opvolger, maar Brands zegt dat hij niet in beeld is. Ook de algemeen directeur zelf die vroeger als technisch directeur succesvol was, gaat deze functie niet nog een keer bekleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone