Wilma en Mariska zamelen speelgoed in voor gezinnen die dat nodig hebben - Omroep Brabant

Wilma en Mariska zamelen speelgoed in voor gezinnen die dat nodig hebben

18 september om 19:00 • Aangepast 19 september om 11:25
nl
Wilma Koster en haar dochter Mariska zamelen in de weken voor Sinterklaas speelgoed in. Het is bedoeld voor kinderen van wie de ouders niet zo veel te besteden hebben. Die krijgen zo een leuke Sinterklaas, met cadeautjes. "Wij hadden vroeger ook niet zo veel geld, dus ik weet hoe het is", zegt Wilma.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Moeder en dochter spelen al vier jaar voor hulpsinterklaas en het bevalt nog steeds heel goed. "Vorig jaar hebben we 85 kinderen blij gemaakt. De cadeautjes stonden tot in mijn slaapkamer opgestapeld", lacht Wilma.

"Ze wilde andere kinderen blij maken."

Het idee kwam in 2018 van dochter Mariska. "Ze wilde andere kinderen blij maken en dat lukt zo wel", vertelt Wilma. "Het eerste jaar deden we het nog in onze eigen buurt in Breda. We gebruikten ons eigen netwerk via Facebook en hingen briefjes op in de supermarkt." Inmiddels wordt het steeds groter en beter georganiseerd, met een eigen Facebookpagina.

"Soms geven mensen zichzelf op en bij sommige gezinnen gaat het via maatschappelijk werk." Ook zij weten het mailadres van de hulpsinten te vinden. Moeder en dochter brengen het speelgoed zelf naar de gezinnen. Omdat ze geen auto hebben, zijn ze afhankelijk van het openbaar vervoer en van vrienden die hen willen rondrijden.

"We krijgen zoveel leuke reacties."

De actie is wel tijdrovend. Ze beginnen al in september en hebben het er maar druk mee. "Vorig jaar stond de hele keuken vol, het lag overal opgestapeld", lacht Wilma. "Avond na avond zijn we bezig met inpakken en alles wegbrengen, maar dat is het waard hoor. We krijgen zo veel leuke reacties."

Om zo veel kinderen te kunnen helpen, is een hoop speelgoed nodig. Moeder en dochter doen daarom een oproep om van alles in te zamelen. Speelgoed dat schoon, heel en compleet is, is welkom. Ook inpakpapier, plakband en snoepgoed is altijd welkom.

De actie is bedoeld voor kinderen uit Breda en omgeving, dus ook families uit Etten-Leur of Oosterhout mogen zich aanmelden. Heb je kinderen tot 12 jaar en heb je het niet breed, dan kun je een mail sturen naar Wilma en Mariska. Ook als je speelgoed wil doneren, kun je mailen naar naar [email protected] Dan zorgen Wilma en Mariska ervoor dat het op een goede plek terecht komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone