Video

Etienne Bax opnieuw wereldkampioen zijspancross

18 september 2022 om 17:53 • Aangepast 19 september 2022 om 11:27
nl
Voor de vijfde maal is Etienne Bax wereldkampioen zijspancross geworden. De stuurman uit Bergeijk wist samen met zijn collega Ondrej Cermak de concurrent Kert Varik voor te blijven in de beslissende race in Rudersberger in Duitsland.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Het duo reisde met een kleine achterstand af naar het circuit in Duitsland. Op de natte en modderige baan moesten er vijf punten goed gemaakt worden op WK-leider Kert Varik. In de eerste race wisten Bax en Cermak dat gat van vijf punten te dichten, waarmee alles aankwam op de laatste race.

In die race wist Bax zijn directe concurrent voor te blijven en wist hij zichzelf tot wereldkampioen te kronen. "Het is een geweldige dag, zeker na zo'n zwaar weekend", was de eerste reactie van de kersverse wereldkampioen. Vooral de tweede race was erg spannend. "In de tweede manche hebben we er twee keer bijna afgelegen", legde Bax uit. "Toch nog als tweede kunnen eindigen." Die tweede plek was genoeg, want Varik eindigde derde en dat was genoeg voor het duo Bax-Cermak voor de wereldtitel.

Regen spelbreker

Het weekend was vooral nat en koud. Vrijdag kwamen de trailers amper het terrein op vanwege de regenbuien die de grond veranderden in een grote modderpoel. "Ook op zaterdag werden er al delen van wedstrijden afgelast omdat er geen doorkomen aan was in de modder", legt Etienne uit. "En vandaag ook alleen maar regen, regen en regen."

Tot de laatste ronde bleef het spannend. "We hebben gestreden tot het einde en ik ben echt blij, super blij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!