Ruud van Nistelrooij vindt vertrek van John de Jong 'zwaar en pittig' - Omroep Brabant

Ruud van Nistelrooij vindt vertrek van John de Jong 'zwaar en pittig'

18 september om 18:16 • Aangepast 19 september om 11:26
nl
In navolging van algemeen directeur Marcel Brands reageerde ook PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zeer verbaasd op het vertrek van John de Jong. Na de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord was het afscheid van de technisch directeur hét onderwerp van gesprek.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

De trainer was duidelijk aangeslagen door het vertrek van zijn collega. Van Nistelrooij gebruikte zware woorden. “Het is zwaar en pittig. Het is ook een behoorlijke schok. Ik had een heel goede persoonlijke band met John. We wilden samen PSV verder brengen. De Raad van Commissarissen neemt dan abrupt een beslissing midden in het seizoen. Dat kan ik niet begrijpen.”

"Het is een voldongen feit en dan moet je je er bij neerleggen."

De woorden volgen een dag na de reactie van Marcel Brands. Ook de algemeen directeur vond het onbegrijpelijk dat de commissarissen geen vertrouwen meer hebben in John de Jong.

De gang van zaken blijft opmerkelijk. Alleen een algemeen directeur kan de technisch directeur ontslaan. Maar door het vertrouwen op te zeggen, verhoogde de Raad van Commissarissen de druk. Wie is dan eigenlijk de baas in Eindhoven? “Dat lijkt mij duidelijk als je dit verhaal hoort”, zei de trainer na afloop.

Ruud van Nistelrooij en John de Jong. (foto: PSV)
Ruud van Nistelrooij en John de Jong. (foto: PSV)

Het geeft aan dat intern de neuzen niet dezelfde kant op staan. Dat was ook te merken bij Van Nistelrooij. “Je merkt hoe ik erin sta. De timing is niet goed. Dat heb ik intern ook aangegeven. Maar het is een voldongen feit en dan moet je je er bij neerleggen.”

"Het team is hier goed mee omgegaan."

De oefenmeester moest zich focussen op de wedstrijd tegen Feyenoord. Die won PSV zondagmiddag met 4-3. “Daar ben ik heel trots op. Het team is hier goed mee omgegaan”, vertelde de oud-spits tevreden.

Hij vervolgt zijn verhaal: “John de Jong had ook het beste voor met PSV. Hij heeft aangegeven dat ik mij moest focussen op deze wedstrijd. Ik ben blij met wat we hebben laten zien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone