Paul Rüpp ernstig ziek: installatie als burgemeester Maashorst uitgesteld

19 september 2022 om 21:00 • Aangepast 20 september 2022 om 20:54
nl
De installatie van Paul Rüpp als burgemeester van de gemeente Maashorst, op 27 september, is uitgesteld. Bij Rüpp is onlangs kanker met lichte uitzaaiingen geconstateerd, zo meldt de gemeente. De voormalig wethouder van de gemeente Uden spreekt van een grote klap, maar hij gaat voorlopig als burgemeester door: “Ik voel me nu namelijk (nog) prima.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Bij een kleine medische ingreep ruim twee weken geleden werd verdacht weefsel aangetroffen bij Rüpp. Hij gaat nu met oncologen bespreken wat de mogelijkheden zijn. Zijn agenda zal de komende dagen dan ook enigszins worden aangepast. Zodra er meer duidelijkheid is over een behandelplan, wordt besloten hoe hij zijn functie kan blijven uitoefenen en of er alsnog een installatie komt. Rüpps afspraken worden zoveel mogelijk overgenomen door de wethouders die locoburgemeester zijn.

'Installatie nu niet gepast'
“Tot dat moment blijf ik mijn ambt, waar ik zoveel plezier aan beleef en energie uithaal, uitoefenen”, aldus Rüpp. “Dit nieuws werpt natuurlijk een ander licht op de toekomst. Het is in elk geval niet gepast om de installatie nu te voltrekken.”

De gemeenteraad is maandagavond geïnformeerd. Ook is er contact met de commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Rüpp werd eind vorig jaar benoemd tot waarnemend burgemeester van Maashorst. Deze gemeente ging op 1 januari van start door de fusie van Uden en Landerd. Eind juni droeg de gemeenteraad hem voor als nieuwe burgemeester.

LEES OOK: Paul Rüpp wordt de nieuwe burgemeester van gemeente Maashorst

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!