Video

Automobilist zonder rijbewijs crasht en botst op twee busjes in Tilburg

20 september 2022 om 11:48 • Aangepast 29 september 2022 om 12:31
nl
De 33-jarige Poolse automobilist die maandagmiddag op de Bredaseweg in Tilburg op hoge snelheid met zijn auto tegen twee geparkeerde bedrijfsbussen botste, heeft geen rijbewijs. Dat maakte de politie dinsdagochtend bekend. Een van de busjes belandde door de klap tegen een boom. De bestuurder ging er via het fietspad vandoor toen handhavers hem wilden controleren.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De bestuurder testte positief op het gebruik van amfetamine. In de auto werd wit poeder aangetroffen.

'Spookauto'
De auto, een Renault met Belgisch kenteken, is in beslag genomen omdat die niet op naam staat en niet verzekerd zou zijn. De politie noemt dit een 'spookauto': een niet traceerbaar voertuig met buitenlandse kentekenplaten. De politie maakt voor deze zaken en het gevaarlijke rijgedrag proces-verbaal op.

De Poolse automobilist en een 22-jarige landgenoot die naast hem zat, raakten bij de crash gewond en werden naar een ziekenhuis gebracht.

Weg vol brokstukken
De weg was na de botsing bezaaid met brokstukken. Uit onderzoek en getuigenverklaringen blijkt dat de Polen veel te hard hebben gereden op de 50-kilometerweg. De bestuurder gaf dit ook toe, maar verklaarde dat de remmen van de auto niet goed werkten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!