Voetganger gewond na opzettelijke aanrijding: verdachte meldt zich - Omroep Brabant

Voetganger gewond na opzettelijke aanrijding: verdachte meldt zich

21 september 2022 om 11:59 • Aangepast 22 september 2022 om 11:31
nl
Een voetganger is dinsdagavond laat op de Markt in Veghel opzettelijk aangereden. Het slachtoffer, een man van 39 uit Veghel, raakte gewond. De bestuurder van de auto reed na het ongeluk door.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De verdachte meldde zich uiteindelijk woensdagochtend zelf bij de politie, zo laat de politie weten. Hij is aangehouden.

Dinsdagavond rond half twaalf kwam bij de politie een melding binnen dat op de Markt in Veghel een aanrijding had plaatsgevonden. Een voetganger was aangereden door een auto. De automobilist was ervandoor gegaan.

Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan zijn verwondingen. In de loop van de nacht kon hij volgens de politie weer naar huis.

Vuurwapen gezien?
Uit diverse verklaringen van getuigen bleek al snel dat bij de aanrijding opzet in het spel was. Voor de aanrijding was in de betrokken auto mogelijk een vuurwapen gezien. Onduidelijk is volgens de politie of daarmee ook is gedreigd.

De auto werd later teruggevonden op de De Jonghstraat in Veghel. Daar werd het voertuig in beslag genomen. In het huis van de eigenaar van de auto werd in de loop van de nacht een inval gedaan. Daarbij werd het arrestatieteam ingezet, maar de verdachte was niet thuis. Wel werd zijn huis doorzocht.

Uiteindelijk meldde de verdachte zich woensdagmorgen zelf op het politiebureau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone