Pakistaanse hockey-international scoort plek bij club in Nuenen - Omroep Brabant

Pakistaanse hockey-international scoort plek bij club in Nuenen

25 september om 14:30 • Aangepast 26 september om 10:17
nl
Als iets klinkt als te mooi om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Maar bij Hockey Club Nuenen, dat op het vijfde niveau uitkomt, weten ze sinds kort dat deze stelregel niet altijd klopt. Meervoudig international Rizwan Ali uit Pakistan reageerde op de spelersoproep van coach Danny Nooijen. "Hij bleek serieus te zijn."
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

Het is eind juni als Nooijen meerdere spelers van zijn eerste team ziet vertrekken. Er is nieuwe aanwas nodig en onder het mom 'wie niet waagt, die niet wint' plaatst hij een oproep om sociale media. De boodschap: wil jij 'het eerste' komen versterken, meld je dan nu bij mij.

"We hebben telefoonnummers uitgewisseld."

Veel talenten melden zich, onder wie iemand die tegelijkertijd zijn cv en downloadlinks naar hockeyvideomateriaal stuurt. Afzender: Rizwan Ali uit Pakistan. De naam zal veel leken niets zeggen, maar wie zijn naam googelt, leest direct dat hij meerdere keren uitkwam voor het nationale team van Pakistan. Sterker nog: in oktober 2019 scoorde hij met een sleeppush tegen het Nederlands elftal tijdens een Olympische kwalificatiewedstrijd.

"We hebben telefoonnummers uitgewisseld en het bleek serieus te zijn", vertelt Nooijen zondag droogjes bij het radioprogramma De Zuidtribune van Omroep Brabant. "We zijn gelijk gaan kijken wat er allemaal moet worden geregeld."

Wachten op privacy instellingen...

Dat was nog een hele toestand, blikt Nooijen terug. "Wekenlang heb ik met ambassades aan de lijn gehangen om een sportvisum te regelen." Daarna volgde een logistieke toer, al was onderdak al gauw geen probleem meer. "Dat is het mooie aan onze vereniging: er is heel veel saamhorigheid. Dus al gauw meldde een gastgezin zich, dat hem vrijwillig in huis wilde nemen. Hij staat er dus zeker niet alleen voor na zo'n grote overstap van Pakistan naar Nederland."

Maanden aan administratieve en praktische rompslomp zijn achter de rug. En dus is het tijd om de bal te laten rollen. Tijd om Ali te zien schitteren op de Nederlandse amateurhockeyvelden.

"Ali ziet het als een privilege om in Nederland te spelen."

Een international op dit niveau. Ook Nooijen beseft dat dit een unicum is. "Aan de kleine dingen zie je dat Ali een hele goed hockeyer is. Hij ziet het als een privilege om in Nederland te spelen en hopelijk uiteindelijk de stap te maken naar de top." Tegenover Hockey.nl bevestigt Ali dat. "Het niveau hier is inderdaad te laag voor me. Maar ik zie het als een stap. Wie weet kan ik over een jaar een stap maken naar Oranje-Rood, Den Bosch of Tilburg. Grotere clubs in een betere competitie."

Of Ali die droom kan waarmaken, is natuurlijk maar de vraag. Vorige week zat hij nog op de bank, maar deze zondag start hij in de basis tegen Drunen. Nooijen: "Hij heeft er heel veel zin in. En wij ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone