Vandaag valt een flinke plens water, ook de komende dagen heel wisselvallig

26 september 2022 om 08:19 • Aangepast 27 september 2022 om 09:31
nl
Er valt deze maandag een behoorlijke plens water en ook de komende dagen blijft het herfstachtig. Dat vertelde Wouter van Bernebeek van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Maandagochtend vroeg regende het al op veel plaatsen en dat was volgens Wouter nog maar het begin. "In de loop van de dag gaat het alleen nog maar harder regenen vanuit het noordwesten. Ik denk dat er op veel plaatsen zo'n tien tot vijftien millimeter gaat vallen. Misschien wel tegen de twintig millimeter, dat is een behoorlijke plens water. Daarbij is het ronduit kil 's middags met zo'n 11 of 12 graden, en er staat een stevige wind uit westelijke richting. Het is op en top herfstweer."

"De kans op een bui blijft elke dag bestaan."

Ook dinsdag hebben we een heel wisselvallige dag voor de boeg. "Met opnieuw veel buien, maar het is ook af en toe droog en er is wat ruimte voor de zon. Maar veel warmer dan 12 graden wordt het ook dan niet."

De dagen daarna verandert het weerbeeld langzaam. "De temperatuur gaat dan een beetje omhoog. Het wordt ook wat minder wisselvallig, al blijft de kans op een bui elke dag bestaan. De zon krijgt echter wat meer ruimte en dat betekent dat de temperatuur richting het eind van de week gaat oplopen tot zo'n 15 of 16 graden. Dat is vrij normaal voor deze tijd van het jaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!