Video

Man overlijdt na festival in Breda, beveiligers verdacht van betrokkenheid

26 september 2022 om 11:12 • Aangepast 27 september 2022 om 11:04
nl
Zes beveiligers van Breda Barst worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een Poolse man (37). Toen hij tijdens het festival in Breda op 16 september overlast veroorzaakte, werd hij van het terrein verwijderd. Beveiligers hielden hem in bedwang tot de politie aanwezig was. Toen de agenten aankwamen, haalde de man al geen adem meer. Ondanks medische zorg, overleed hij zondag alsnog.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De agenten startten direct na aankomst met reanimeren, later namen ambulancemedewerkers het over. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Beveiligers opgepakt
Het is nog niet duidelijk waardoor de man precies bewusteloos raakte. Zes beveiligers worden nu verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. Vier van hen, tussen de 19 en 59 jaar oud, komen uit Roosendaal, Breda, Dongen en Tilburg. Zij werden kort na het festival al aangehouden en verhoord.

Inmiddels is het viertal weer vrij, maar ze worden nog altijd als verdachten gezien. Twee andere beveiligers worden later nog verhoord als verdachte. Ondertussen wordt ook de oorzaak van de dood verder onderzocht.

Veel bezoekers hebben gezien hoe de man van het terrein werd verwijderd en buiten bewustzijn raakte. Voor hen is slachtofferzorg beschikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!