Liveblog

112-nieuws: brand in aanleunwoning • goudhandelaar overvallen

28 september 2022 om 18:41 • Aangepast 29 september 2022 om 15:30
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.50

Auto beschadigd na brand

Op de Postelse Hoeflaan in Tilburg is een auto zwaar beschadigd geraakt door een brand. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Volgens een 112-correspondent wordt brandstichting niet uitgesloten. De auto wordt weggetakeld.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
17.44

Brand in Valkenswaard

In een aanleunwoning aan de Antwerpsebaan in Valkenswaard woedde een brand. Iets na zes uur was de brand onder controle. De verdieping werd ontruimd en de bewoners zijn op een tijdelijke locatie opgevangen.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
17.43

Drukte op A2 naar Den Bosch door ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
17.21

Man in Asten betrapt met autobanden

Wachten op privacy instellingen...
16.39

Man aangereden door automobilist

Op de Aarle-Rixtelseweg in Helmond is een man op een snorscooter aangereden door een vrouw in een auto. De man is in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw is niet gewond geraakt.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
15.24

Goudhandelaar overvallen in Eindhoven

Een 54-jarige goudhandelaar uit Haaksbergen is dinsdagmiddag overvallen in Eindhoven. Hij liep rond tien over half drie op de Generaal Horrocksstraat, toen drie mannen hem aanspraken en bedreigden. De politie maakt niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt. Wel zoeken ze de drie mannen in donkere kleding, die via de Generaal Stedmanstraat zijn weggereden in een grijze Seat. De politie zoekt nog getuigen.

14.12

Dode man (52) gevonden in kanaal

In het kanaal bij de Bosscheweg in Erp heeft de politie een lichaam gevonden. Het gaat om een 52-jarige inwoner uit het Belgische Maaseik. De man was volgens de politie sinds dinsdag vermist, nadat hij zijn auto bij de Zuid-Willemsvaart had geparkeerd. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Volgens het Brabants Dagblad zou het gaat om de voormalige bokser Errol Parris en zou hij onwel zijn geworden toen hij dinsdag langs het kanaal reed.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
14.10

Dode gevonden in Someren

In het centrum van Someren is een dode gevonden. Het lichaam lag onder een trap voor een kebabzaak aan de Ter Hofstadlaan. De politie onderzoekt op dit moment wie de overleden persoon is en wat de doodsoorzaak is. Een woordvoerder laat weten dat er niet wordt uitgegaan van misdrijf. "Maar we doen nu onderzoek om dat uit te sluiten."

13.23

Tientallen bekeuringen bij controle vanuit touringcar

Bij een grote controle vanuit een touringcar, heeft de politie in West-Brabant dinsdag tientallen bekeuringen uitgedeeld. Op de A16, A17 en A58 keken zij of automobilisten tijdens het rijden hun telefoon vasthielden. In totaal kregen 75 bestuurders daarvoor een boete. Ook werden er bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel.

11.45

Bedrijfsruimte gesloten na illegaal gokken

De gemeente Eindhoven sluit een bedrijfsruimte aan de Willem Rosestraat na signalen over illegaal gokken. Afgelopen mei vond er een grote controle plaats, waarbij onder andere pokertafels en fiches werden gevonden. In totaal werden er 20 verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van illegaal gokken, witwassen en het vormen van een criminele groep. De sluiting duurt één maand.

11.42

Agressieve winkeldief aangehouden in Tilburg

De politie heeft dinsdagmiddag een agressieve winkeldief aangehouden in Tilburg. De man werd betrapt toen hij in een supermarkt aan de Jan Heijnstraat voor tientallen euro's aan boodschappen mee wilde nemen zonder te betalen. De man wist te vluchten, nadat hij een medewerker mishandelde.

Later die middag wist de politie de 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats alsnog aan te houden. Ook daarbij was hij zeer agressief en verwondde hij zelfs een agent.

10.39

Auto's botsen in Breda

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de kruising van de Haagweg met de Tramsingel in Breda. Er raakte niemand gewond. Wel hadden beide auto's flinke schade. Het is niet duidelijk wie er geen voorrang verleende.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
10.32

Man rijdt de sloot in langs N269

Een auto is in de sloot beland langs de N269 bij Hilvarenbeek. De bestuurder zou onwel zijn geworden en van de weg zijn geraakt. In eerste instantie kwamen er volop hulpdiensten naar de plek van het ongeluk, omdat de man bekneld zou zitten. Dat bleek later niet het geval. De man is wel naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is. Door het ongeluk ontstond er een flinke file.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
08.54

Kapotte vrachtwagen op A27

Verkeer op de A27 van Breda richting Gorinchem moet sinds halfnegen rekening houden met ruim veertig minuten vertraging vanwege een kapotte vrachtwagen bij Werkendam. De rechterrijstrook is daar afgesloten. De file was rond negen uur zeven kilometer lang en begon bij Geertruidenberg.

07.49

Fikse file op A2

Een rijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven werd woensdagochtend rond halfacht afgesloten bij knooppunt Leenderheide. Op het hoogtepunt had de file, die begon bij Nederweert, een lengte van achttien kilometer, goed voor meer dan een halfuur vertraging. Na de bergingswerkzaamheden nam de vertraging af tot een kwartier.

07.02

Kapotte vrachtwagen op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Breda richting Eindhoven is rond kwart voor zeven woensdagochtend afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen bij Oirschot. Dit leidde rond halfnegen tot een negen kilometer lange file vanaf Tilburg-Centrum West, goed voor een kleine dertig minuten vertraging. Eerder bedroeg de vertraging nog vijftig minuten en was de file ruim tien kilometer lang. Omrijden kan via Den Bosch over de A65, N65 en de A2.

Wachten op privacy instellingen...
06.49

Ongeluk op A2 Eindhoven

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was van halfzeven tot zeven uur woensdagochtend afgesloten bij knooppunt Batadorp na een ongeluk. Dit leidde rond kwart voor zeven tot een zes kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor twintig minuten vertraging. Er lag veel glas op de linkerrijstrook, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Om zeven uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
22.49

Autobrand op N65

Een auto vatte dinsdagavond vlam op de N65 van Tilburg richting Den Bosch. De bestuurder reed rond negen uur bij het kruispunt met de Molenstraat in Helvoirt toen dit gebeurde. Alle inzittenden konden op tijd uit de auto komen en raakten niet gewond. De oorzaak van de autobrand is volgens een 112-correspondent hoogstwaarschijnlijk een technisch mankement. De auto brandde helemaal uit. Omdat de benzinetank scheurde, duurde het even voordat de brandweer de brand geblust had.

De brandweer bluste de auto (foto: Bart Meesters).
De brandweer bluste de auto (foto: Bart Meesters).
20.30

Onderzoek in Helenaveen naar fatale overval

De politie doet opnieuw onderzoek bij het huis aan de Lage Brugweg in Helenaveen waar 11 juli de 47-jarige bewoner zwaargewond werd gevonden. Hij werd toen met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar bezweek daar alsnog aan zijn verwondingen. "Hij is gekneveld of vastgebonden geweest", maakte de politie daarna bekend. Er wordt vermoed dat de man het slachtoffer is geworden van een zeer gewelddadige overval tijdens het weekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!