112-nieuws: auto brandt uit in Deurne • brand bij oude molen in Gilze - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: auto brandt uit in Deurne • brand bij oude molen in Gilze

1 oktober 2022 om 22:35 • Aangepast 11 oktober 2022 om 16:11
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.16

Uitslaande brand bij oude molen in Gilze

De brandweer is uitgerukt voor een uitslaande brand in Gilze. Volgens omstanders staan een bijgebouw achter de oude molen aan de Geren in Gilze in brand. Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk. Volgens een 112-correspondent worden er twee mensen in een ambulance behandeld. Het is ook nog onduidelijk hoe zij eraan toe zijn.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
21.26

Jongens met nieuw 45km-wagentje botsen tegen boom

Twee jongens die net een nieuw 45km-autootje hadden gekocht, zijn daar zaterdagavond meteen mee gecrasht. Het tweetal reed tegen een boom, op de Gemullenhoekenweg in Oisterwijk. Na de botsing belandde de auto op zijn kant. De jongens kwamen ongedeerd uit de wagen en hebben die met hulp van omstanders weer recht gezet. Waarschijnlijk raakte de auto van de weg door een technisch defect.

Ambulancemedewerkers hebben de jongens nagekeken en behandeld. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
19.16

Automobiliste belandt in weiland na botsing

Bij een botsing tussen twee auto's, is een van de voertuigen door een afscheiding een weiland ingereden. De bestuurster van die wagen en het echtpaar dat in de andere auto zat, kwam met de schrik vrij. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Een klein hondje dat ook in een van de auto's zat, bleef ook ongedeerd.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
17.39

Vrouw raakt van de weg en rijdt tegen boom

Een vrouw is zaterdagmiddag van de weg geraakt en tegen een boom gebotst in Veldhoven. Dat gebeurde op de Witvenseweg in Veldhoven. De vrouw kon zelfstandig uit de autokomen en is naar de receptie gelopen van de camping aan de overkant van de weg. Daar heeft ze zelf de hulpdiensten gebeld. Vervolgens heeft ze bij haar auto gewacht op de ambulance. Die heeft haar naar het ziekenhuis gebracht. De weg was tijdelijk afgesloten.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
17.36

Spaanstalige dief aangehouden in supermarkt

De politie heeft zaterdagmiddag een Spaanstalige dief aangehouden in een supermarkt in Roosendaal. De taalbarriere was even lastig voor de agenten, 'maar gelukkig was er een Spaanstalige tolk en folders met rechten en plichten beschikbaar om het nodige papierwerk in te kunnen vullen', zo twittert de politie.

16.37

Lekkage bij tankstation

Bij een tankstation op de Hurksestraat in Eindhoven is een lek ontstaan. Er lekte diesel. De brandweer is gekomen en heeft droogschuim neergelegd om de brandstof mee af te dekken. Het tankstation is afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

16.29 Beeld van zijn sokkel gerukt in Bergeijk
Een opmerkelijke diefstal in Bergeijk: daar is een beeld met geweld van zijn betonnen sokkel gehaald. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Eerselsedijk, ter hoogte van de Kattendans. Dat meldt de politie op Instagram. Ze zijn op zoek naar getuigen van de diefstal.

Beeld: Wijkagent Bergeijk via Instagram
Beeld: Wijkagent Bergeijk via Instagram
16.13

Auto in brand gevlogen in Deurne

Op de Rembrandt van Rijnstraat in Deurne is een auto helemaal uitgebrand. Hoe dat precies kon gebeuren is nog niet duidelijk. De auto was net volgetankt en stond geparkeerd op de straat. De eigenaresse was daar bij iemand op bezoek toen haar auto ineens in brand bleek te staan. De brandweer kon niet voorkomen dat de wagen helemaal uitbrandde.

Er was brandstof over de straat gelopen. De brandweer heeft geprobeerd te zorgen dat die niet in het riool terecht kwam.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
13.06

Ongeval op de A2 richting Eindhoven

Op de A2 richting Eindhoven is voor knooppunt Leenderheide de rechterrijstrook dicht door een ongeval. De staart van de file is bij Maarheerze. Rijkswaterstaat denkt rond 13.30 de weg weer vrij te kunnen geven.

12.02

Beroving in Haskerlandstraat Tilburg

In de Haskerlandstraat in de Reeshof in Tilburg vond op vrijdagmiddag 30 september een beroving plaats. Een vrouw werd aangesproken door een jongeman en eiste haar bezittingen. Zij schrok zo dat zij alles liet vallen en wegrende. De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden van de beroving.

LEES OOK: Beroving in Haskerlandstraat in Tilburg: politie zoekt getuigen

11.35

Auto belandt in het water maar inzittende is spoorloos

Op de Westerhagelaan in Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto uit de bocht gevlogen. Het voertuig kwam in het water terecht. De opgeroepen hulpdienst troffen geen inzittenden aan. De brandweer heeft de auto uit het water getakeld. Bij het ongeval is ook een brug naar een hoogspanningsmast vernield.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers
Foto: Perry Roovers
11.21

Hond doodgebeten in Gilze

Bij het Nonnenveld in Gilze is dinsdagavond een hond doodgebeten door een andere hond. Dat meldt de politie deze zaterdag. Terwijl iemand twee honden aan de lijn uitliet, kwam uit het niets een andere hond zonder eigenaar het terrein op. Hij beet de twee aangelijnde honden. Een dier raakte daarbij gewond, de andere hond overleefde de aanval niet. De bijtende hond is gevangen en inbeslaggenomen. De politie doet verder onderzoek.

10.53

Ongeluk A2 Batadorp

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht naar Eindhoven is rond halfelf zaterdagochtend afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Batadorp. Dit leidde rond elf uur tot een zeven kilometer lange file vanaf de afrit Valkenswaard, goed voor een klein halfuur vertraging.

10.36

Kapsalon Bergen op Zoom beschoten

Een kapsalon in de Kastanjelaan in Bergen op Zoom is vrijdagnacht beschoten. In de ruit van de zaak zit een gat zo groot als een tennisbal. Binnen lag een kogelpunt en op straat een huls. Rond kwart over een werd de politie gewaarschuwd dat er geschoten was in de Kastanjelaan. Toen werden geen hulzen of kogelinslagen aangetroffen. Rond twee uur kwam bij de meldkamer een nieuwe melding binnen. Iemand in de Kastanjelaan hoorde vier klappen. Toen zat er een gat in de ruit.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
10.13

Tak breekt af, auto beschadigd

Een geparkeerde auto aan de Margrietstraat in Nijnsel is zaterdagochtend beschadigd geraakt nadat rond kwart over negen een grote tak afbrak van een boom. Die tak kwam op de auto terecht. Brandweerlieden zaagden de tak in stukken en hebben die stukken vervolgens in de berm gelegd.

De auto in Nijnsel raakte licht beschadigd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De auto in Nijnsel raakte licht beschadigd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
10.04

Gestoken man Helmond is Boxtelaar

De man die vrijdagavond gewond raakte bij een steekpartij aan de Noord-Koninginnewal in Helmond is een 33-jarige Boxtelaar. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend. Het slachtoffer kwam rond tien uur een horecagelegenheid in Helmond binnen met een steekwond in zijn been. Daarop heeft een medewerker van de gelegenheid de hulpdiensten gewaarschuwd. De man is nagekeken en kon, na in het ziekenhuis te zijn gehecht, weer naar huis. De man wilde geen aangifte doen of meer vertellen over wat er was voorgevallen.

Politie en een ambulance op de plek waar de gewonde man kwam binnenlopen in Helmond (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Politie en een ambulance op de plek waar de gewonde man kwam binnenlopen in Helmond (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
09.47

Herfstweer veroorzaakt problemen in Eindhoven

De brandweer was in Eindhoven zaterdagochtend vroeg druk bezig met schade die het herfstachtige weer afgelopen nacht veroorzaakte. Aan de Soeterbeekseweg was een grote tak van een boom afgebroken en rond negen uur werd de brandweer opgeroepen om een boom weg te halen die het fietspad blokkeerde in de Orpheuslaan.

De brandweer haalde de takken van het fietspad in Eindhoven (foto:  Arno van der Linden/SQ Vision).
De brandweer haalde de takken van het fietspad in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
06.29

Kop-staartaanrijding in Roosendaal

Bij een kop-staartaanrijding op de spoorwegovergang bij het Kadeplein in Roosendaal was er vrijdag even paniek. "Er leek sprake te zijn van twee gewonde baby's en drie mensen met nekklachten", maakte de politie vrijdagmiddag bekend op Facebook. "Maar na controle door de verpleegkundige bleek niemand gewond."

Wachten op privacy instellingen...
23.32

Auto in sloot in Roosendaal

Aan de Laagveldsestraat in Roosendaal is vrijdagavond een auto in een droge sloot beland. Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer, werden gealarmeerd. Er bleek niemand gewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De politie heeft een verklaring afgenomen van de bestuurster. De auto is door een bergingsbedrijf weggebracht.

De politie heeft een verklaring afgenomen van de bestuurster van de auto (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De politie heeft een verklaring afgenomen van de bestuurster van de auto (foto: Christian Traets/SQ Vision).
22.45

Steekpartij met gewonde

Bij een steekpartij in Helmond is vrijdagavond rond kwart voor tien iemand lichtgewond geraakt. Dit gebeurde op de Noord-Koninginnewal. Het slachtoffer, dat zelf 112 had gebeld, is naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft nog geen idee wat er precies is gebeurd.

Agenten overleggen met een ambulancebroeder (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten overleggen met een ambulancebroeder (foto: SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone