Komende week wordt zonniger en droger: 'We krijgen een vleugje nazomer' - Omroep Brabant

Komende week wordt zonniger en droger: 'We krijgen een vleugje nazomer'

1 oktober om 10:00 • Aangepast 11 oktober om 16:17
nl
Goed nieuws voor wie houdt van wat warmer weer dan de afgelopen dagen. Het wordt komende week zonniger en de temperatuur gaat omhoog. Alleen deze zaterdag wordt eventjes doorbijten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Een buiengebied met best actieve buien trekt in de loop van de zaterdagochtend vanuit het westen de provincie binnen", vertelde Wouter van Bernebeek Weerplaza zaterdagochtend rond halftien in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant. "De komende uren zal het behoorlijk nat zijn op sommige plaatsen. Daarbij kunnen ook flinke windstoten voorkomen."

Maar in de loop van de middag trekken de meeste buien naar het oosten weg en wordt het droger en zien we de zon wat vaker. "Dan loopt de temperatuur op naar 17 graden. Dus als je paraplu nodig hebt, zal het de eerstkomende twee, drie uur zijn. Maar het best kun je dan ergens schuilen."

"Na het weekend gaat de temperatuur omhoog."

Zondag wordt het volgens Wouter een stuk beter weer. "Zaterdagavond en -nacht klaart het al op en zondag levert dit vrij veel zon op. Het blijft dan droog en de temperatuur ligt dan opnieuw zo rond 17 graden."

Na het weekend gaat de temperatuur verder omhoog. "Maandag wordt het 18 graden en dinsdag en woensdag kan het zelfs 20 graden worden", vertelde Wouter op de radio. "Daarbij is er dan vrij veel ruimte voor de zon. Het blijft tot en met woensdagavond droog en er staat dan nog maar weinig wind. Een heel klein vleugje nazomer."

"Het wisselvallig en frisse weer keert voorlopig niet terug."

Maar die nazomer is volgens de weerman van Weerplaza wel van korte duur. "Woensdagavond en donderdag volgen weer een paar buien. Maar zo wisselvallig en fris als de afgelopen tijd, dat weertype keert voorlopig niet terug."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone