Frustratie bij passagiers op Eindhoven Airport: 'Zit al een half uur vast' - Omroep Brabant

Frustratie bij passagiers op Eindhoven Airport: 'Zit al een half uur vast'

1 oktober om 16:00 • Aangepast 3 oktober om 08:51
nl
Boosheid en frustratie bij passagiers op Eindhoven Airport. Door een storing in het bagagesysteem van de luchthaven kunnen sommige mensen daar hun vliegtuig niet uit. Op sociale media uiten mensen hun boosheid, als ze soms tot wel een uur vast staan op plek waar ze normaal gesproken uitstappen. "Ik zie aan beide kanten zes vliegtuigen al staan, twaalf vluchten waar mensen langer moesten blijven zitten", zegt Sven Elsthout die in een van de vliegtuigen zit.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Zijn vlucht was al een uur vertraagd vanuit Poznan in Polen. "Nu zitten we ook zeker al een halfuur klem op Eindhoven Airport. Te wachten tot we het vliegtuig uit kunnen." Aan de linkerkant van zijn vliegtuig en aan de rechterkant ziet Sven er zes andere vluchten staan. "Twaalf in het totaal dus." De piloot heeft wel een aankondiging gedaan in het vliegtuig. "Er zou een tekort zijn aan materieel om de vluchten af te kunnen handelen."

Dianne zit ondertussen al wel op Lanzarote, maar moest zaterdagmorgen zelf de bagage op de band gaan leggen. "Wij waren om half 5 al op Eindhoven. Toen deed het systeem het al niet meer." Er werd nog wel gewogen en gelabeld. "Daarna werd er door de hal geschreeuwd dat we achter in de hoek op een andere band de bagage moeste leggen."

De vlucht zou om zeven uur vertrekken maar was vertraagd door dit voorval. "Het duurde heel lang voordat de bagage in het vliegtuig stond uiteindelijk."

Sociale media
Vooral via Twitter worden er veel berichten gedeeld van mensen die drie kwartier tot een uur vast zitten in een vliegtuig. Bij sommige mensen staat er wel al een trap, maar ze durven er zonder personeel niet uit.

Wachten op privacy instellingen...

Ook is de airconditioning in een vliegtuig uitgezet waardoor het snikheet is en de mensen nog steeds klem zitten.

Foto: Frank Stout
Foto: Frank Stout

Swawek laat weten al bijna twee uur vast te zitten in een vliegtuig dat op de luichthaven staat. "Vliegtuig uit Tirana. We worden zwaar op de proef gesteld. We krijgen iedere keer een update: weer dertig minuten erbij. Waardeloos! "

Eindhoven Aiport
De luchthaven zelf reageert ook op de situatie. Volgens hen zorgt een storing in het bagagesysteem voor extra werk waardoor er ook vertraging is in de afhandeling van vluchten zelf. Ze werken aan een oplossing.

Wachten op privacy instellingen...

Toch is er zo aan het eind van de middag ook beter nieuws: Michelle zegt dat zij en haar medepassagiers eindelijk hun vliegtuig uit kunnen. "We worden vrijgelaten uit het toestel! En we lopen in de aankomsthal en er is niemand te bekennen!"

Zo wordt het vanzelf rustiger op de luchthaven. "De meeste reizigers zijn inmiddels door de security en in de avond zijn er niet veel aankomende en vertrekkende vluchten meer", aldus de woordvoerster. "Natuurlijk wordt er hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk te verhelpen, maar ik kan niet zeggen hoelang dit nog gaat duren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.