Michael van Gerwen wint in eerste ronde World Grand Prix - Omroep Brabant

Michael van Gerwen wint in eerste ronde World Grand Prix

4 oktober om 00:20 • Aangepast 4 oktober om 22:16
nl
Michael van Gerwen heeft vrij eenvoudig afgerekend met Gary Anderson in de eerste ronde van de World Grand Prix. De vijfvoudig winnaar van het Major-toernooi won in twee sets van de Schotse oud-wereldkampioen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Op de World Grand Prix moet een darter beginnen en eindigen met een dubbel. Maar dat was iets waar beide darters moeite mee hadden. In de eerste set werden heel veel pijlen op een dubbel gemist. De Brabander was uiteindelijk nog het scherpst van de twee, maar tevreden kon hij niet zijn na zijn na de eerste set, die met 3-0 werd binnengesleept.

In de tweede set waren de twee darters aan elkaar gewaagd en finishten ze bovenal beter. Waar Gary Anderson in de eerste leg nog 11 pijlen op een finishende dubbel miste, ging het nu veel beter. De Schot brak de Nederlander en leek de tweede set binnen te slepen.

106-finish
Maar Van Gerwen leek definitief wakker geschud na de break en ging zeer sterk gooien. Hij brak Anderson terug en sleepte met een 106-finish de tweede set en daarmee de wedstrijd binnen. Woensdag wacht de tweede ronde voor de Brabantse darter. In die achtste finale wacht Stephen Bunting.

Van Gerwen wist de World Grand Prix (één van de belangrijkste toernooien van het jaar) al vijf keer eerder te winnen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone