Tieners besmeuren voorbijgangers met saus en trappen ze van hun fiets - Omroep Brabant

Tieners besmeuren voorbijgangers met saus en trappen ze van hun fiets

6 oktober om 10:14 • Aangepast 6 oktober om 16:10
nl
Twee tieners terroriseren al een paar weken voorbijgangers op een zandpad in Eindhoven. Ze mishandelen voorbijgangers door ze van hun fiets te trappen, te schoppen en te slaan en ze met saus te besmeuren. De politie is nu op zoek naar getuigen, om de jongens te kunnen opsporen.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

De mishandelingen gebeuren op het zandpad tussen de Oude Bosschebaan en de Marathonloop. Meerdere mensen raakten gewond. Zij hebben zich bij de politie gemeld of aangifte gedaan van mishandeling door de jongens.

Het gaat in alle gevallen om twee jongens van ongeveer 15 of 16 jaar oud, op de fiets. De een heeft een witte huidskleur, de ander is licht getint. De jongens zitten waarschijnlijk op een van de scholen in de buurt, denkt de politie.

Ze hoopt dat mensen die getuige zijn geweest van een mishandeling, of er slachtoffer van zijn geweest, zich melden.

'We kunnen niks anders dan aanwezig zijn'
De buurtbewoners zeggen donderdagochtend niet veel gemerkt te hebben van de mishandelingen in de buurt. Ze merken hooguit wat overlast door jongeren die op brommers rondrijden, maar daar blijft het volgens de meesten bij.

Eén van de buurtbewoners woont vlak achter het bospad waar het is gebeurd en merkt dat er wel vaak groepjes in het bos staan. "Als ik 's avonds met mijn hond daar loop, zie ik regelmatig jongeren staan. Ik ben er niet bang van, maar vraag me soms wel af wat ze daar doen."

Een man die buurtwacht is in wijk vertelt dat er actie wordt ondernomen. "We werken samen met de wijkagent, die gaat waarschijnlijk vaker patrouilleren. We zijn gisteren, toen we van de mishandeling hoorden, ook met een groepje van vijf buurtwachten door het bos gelopen. Maar we kunnen niks anders doen dan daar aanwezig zijn, er omheen lopen en zo zichtbaarheid creëren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone