Video

Jonge fietsers aan de dood ontsnapt, doorrijder nog steeds voortvluchtig

10 oktober 2022 om 20:42 • Aangepast 17 oktober 2022 om 15:24
nl
Ruim vijf maanden nadat een roekeloze automobilist een groep jongeren in Eindhoven aanreed, is een van de slachtoffers nog steeds niet helemaal hersteld. Ondertussen is de bestuurder van de auto die door rood reed nog steeds voortvluchtig. In Bureau Brabant besteedt de politie aandacht aan de zaak.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

“Het enige wat ik nog weet is dat ik om negen uur ‘s ochtends wakker werd in het ziekenhuis met een hoofdwond, klaplong, gebroken rib en een kneuzing in m’n enkel”, vertelt het slachtoffer in de uitzending. “Ik kon door de blessures de eerste twee maanden niet goed naar school en niet goed sporten. Nu vier maanden later kan ik nog steeds niet goed voetballen en hardlopen.”

Grote ravage
Hij en zijn vrienden ontsnapten in de nacht van 28 op 29 mei letterlijk aan de dood. Ze staken over op de kruising van de Boschdijk met de Kronehoefstraat en werden geschept door een auto. Een grote ravage was het gevolg. Een van de fietsers vloog door de lucht en een van de fietsen brak compleet door midden.

De automobilist reed na de aanrijding door. Achteraf blijkt hij met 100 km per uur door rood gereden te hebben. De auto raakte daarbij ook beschadigd en uit de verloren onderdelen heeft de politie kunnen opmaken dat het om een lichtkleurige Renault Megane gaat.

Oproep
De politie is op zoek naar mensen die de auto herkennen en doet een beroep op garagebedrijven in en om Eindhoven, die deze mogelijk gerepareerd hebben, om zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!