Hoe Brabantse buurten in 15 jaar veranderen, is te zien met Street View

6 oktober 2022 om 16:15 • Aangepast 17 oktober 2022 om 15:31
nl
Google Street View bestaat al vijftien jaar. En als je de foto’s van jaren geleden vergelijkt met die van nu kan er veel veranderd zijn. We namen de proef op de som en bezochten een paar plaatsen in Brabant.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Via een schuifje in de bovenhoek kun je terugkijken. Dan zie je dat de Street View-auto vaker door de straat rijdt. Soms wel tien keer op een bepaalde locatie.

Zoals de Piushaven in Tilburg. Dat is zo’n plek die sinds 2009 tien keer is bezocht. De overkant van de haven vier keer. Op de foto’s is goed te zien hoe de Piushaven de laatste jaren is veranderd. Op de foto’s uit 2009 zie je nog maar één hoog appartementencomplex. Tien jaar later bestaat een groot deel van de noordkant van de haven uit grote complexen.

Beweeg het bolletje van links naar rechts om het verschil te zien tussen 2009 en 2019:

Wachten op privacy instellingen...

Ander voorbeeld: in het centrum van Schaijk stond aan de Schutsboomstraat jarenlang een groot pand. Ooit zat er de Boerenbond in, maar in 2018 werd dat pand gesloopt en kwam er een heel nieuw plein, het Kapelanieplein. En zo ontstond er een nieuw dorpshart. Op de foto’s is het enorme verschil goed te zien.

Google houdt wel rekening met de privacy. Gezichten en kentekens worden geblurd, maar toch kan het goed zijn dat je jezelf zeer herkenbaar op Google Maps aantreft, zoals deze mensen op een terras op de Markt in Eindhoven.

OPROEP: Weet jij een plek in jouw woonplaats die enorm veranderd is? Of sta je er zelf op. Laat het ons weten via de mail.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!