Video

Dollemansrit over de A58 vastgelegd met dashcam

7 oktober 2022 om 08:31 • Aangepast 17 oktober 2022 om 15:50
nl
Een automobilist haalde deze week halsbrekende toeren uit op de A58 van Eindhoven richting Breda. Op dashcambeelden is te zien hoe de man zich in de buurt van Moergestel tussen auto's wringt en inhaalt over een afrit.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De dollemansrit is vanaf de eerste rij te volgen in een drie minuten durende video met dashcambeelden. Dat er geen ernstig ongeluk is gebeurd, mag een wonder genoemd worden.

De politie laat weten dat ze bekend zijn met de beelden. De situatie is eerder ook al gemeld bij de politie door iemand, zo laat een woordvoerder weten. Het is nog niet duidelijk of de bestuurder vervolgd wordt, maar die mogelijkheid is er wel.

"Ik heb de grootste, nee ikke."

Op Dumpert, waar de beelden donderdagavond geplaatst werden, krijgt niet alleen de bestuurder van de Clio maar ook de bestuurder van de auto met de dashcam van veel mensen een veeg uit de pan. "Ik snap de frustratie van dashcammert, maar in theorie had je hem er ook tussen kunnen laten", reageert een van hen.

"Uiteindelijk beiden een gevaar op de weg", reageert iemand anders. "Ik heb de grootste, nee ikke. Enzovoorts, enzovoorts... Komen alleen ongelukken van, gedraag je als een heer in het verkeer is mijn motto."

Meer meldingen
Maurice uit Tilburg zag de beelden ook en herkende meteen de auto. "Die auto zat mij vorige week ook dwars, op hetzelfde stuk van de A58 bij Moergestel. Hij reed de snelweg op en wilde me afsnijden. Toen hij daarna voor me reed, ging hij ineens remmen."

Maurice herkende de auto meteen op de beelden aan de kleur en de sticker op zijn auto. Maurice wil de politie laten weten dat ook hij is afgesneden door dezelfde automobilist. "Een jonge vent, zag ik. Vrijdagmiddag, na mijn werk, neem ik contact op met de politie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!