Ideaal weer voor Marathon Eindhoven zondag, ook begin komende week mooi

7 oktober 2022 om 10:00 • Aangepast 17 oktober 2022 om 15:50
nl
Goed nieuws voor deelnemers aan de Marathon van Eindhoven. De weersomstandigheden zijn prima om zondag hard te lopen of om langs het parcours de deelnemers aan te moedigen. Het wordt vrij zonnig en droog, aldus Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze vrijdag is het al niet verkeerd, vertelde Wouter van Bernebeek van Weerplaza vrijdagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.

"Er is net zoals donderdag veel zon. Wel krijgen we vrijdagmiddag te maken met iets meer wolkenvelden. Die waaien met name over de westelijke regio's, maar het blijft heel de dag overal droog. De temperaturen zijn vergelijkbaar met donderdag. Toen werd het een graad of 18 op de meeste plaatsen. Een prima dag al met al."

"Bij weinig wind is het zondag best aangenaam."

De bewolking, waarmee het noorden van Nederland deze vrijdag overdag te maken heeft, trekt komende nacht over Brabant. "Dan kan er een paar millimeter regen vallen, maar ik denk dat die regen zaterdagochtend onze omgeving alweer verlaten heeft", zegt de meteoroloog.

"Later in de ochtend kan nog wel een enkele bui vallen, maar op de meeste plekken zal het gewoon droog blijven. In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en wordt het opnieuw een graad of 18."

Zondag, wanneer in Eindhoven de Marathon plaatsvindt, belooft eveneens een vrij zonnige dag te worden. "Ook dan blijft het droog. Bij 18 graden en weinig wind is het dan best aangenaam."

"Komende week zal de zon het wat moeilijker krijgen."

Begin volgende week verandert er volgens Wouter heel weinig aan het weer. "Het blijft in ieder geval tot en met donderdag overwegend droog. Wel is er iets meer bewolking, waarschijnlijk vooral op maandag en dinsdag. De zon zal het dan wat moeilijker krijgen. Daardoor zal het misschien ook een graadje minder warm worden."

"Komende week zal het 16 of 17 graden worden. Vanaf donderdag of vrijdag kunnen we wat meer wisselvalligheid krijgen", denkt hij. "Met een wat grotere kans op regen, wat stevigere wind misschien ook. Maar dat is nog wel ver weg, hoor. Tot die tijd is het heel rustig herfstweer."

Ondanks het mooie weer geen zin - of geen mogelijkheid - om naar buiten te gaan? Volg de Eindhovense marathon dan via Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.