Uitvak Willem II-FC Den Bosch ontruimd na rellen

7 oktober 2022 om 21:48 • Aangepast 17 oktober 2022 om 16:01
De derby tussen Willem II en FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond na ruim een kwartier voetballen stilgelegd omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. De ME ontruimde het bezoekersvak en de supporters van FC Den Bosch werden met bussen naar huis gebracht. Om kwart voor tien 's avonds werd de wedstrijd hervat.
Profielfoto van Ron Vorstermans

Op beelden is te zien dat het vuurwerk niet alleen op het veld, maar ook naar andere supporters werd gegooid. Sommige fans probeerden het uitvak te verlaten. De politie besloot daarop in te grijpen.

Vroege goal
Op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt stond het 1-0 voor FC Den Bosch. Faris Hammouti scoorde al in de eerste minuut. Toen de spelers van FC Den Bosch die treffer vierden met hun fans in het uitvak in het Koning Willem II-stadion, werden vanuit het publiek plastic bekers bier richting de feestende voetballers gegooid.

Een daarvan kwam op het hoofd van FC Den Bosch-aanvaller Danny Verbeek terecht, die even op de grond ging zitten met zijn handen om zijn hoofd. De aanvaller van FC Den Bosch kon wel verder spelen.

Vuurwerk
Na ruim een kwartier voetballen werd vervolgens het stuk vuurwerk op het veld gegooid. Willem II-keeper Kostas Lamprou gooide het brandende vuurwerk snel weer buiten de lijnen, maar scheidsrechter Martin Pérez besloot de wedstrijd te staken.

Pas na zo'n tachtig minuten werd de wedstrijd hervat. Uiteindelijk vielen er nog twee goals. Hammouti scoorde in de 52e minuut ook de 2-0 voor FC Den Bosch en Jesse Bosch redde de eer voor de thuisploeg.