Michael van Gerwen imponeert en bereikt finale World Grand Prix-toernooi

9 oktober 2022 om 06:35 • Aangepast 17 oktober 2022 om 16:15
nl
Michael van Gerwen heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de finale van het World Grand Prix-dartstoernooi in Leicester. Dat is een van de belangrijkste toernooien bij de bond PDC. De Vlijmenaar gunde zijn tegenstander, regerend wereldkampioen Peter Wright, zaterdagavond slechts een leg.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Van Gerwen liet zich in de eerste leg van de wedstrijd meteen gelden. Die veroverde hij met een fraaie 167-finish. Hij stoomde vervolgens in rap tempo door naar setwinst en gaf Wright ook in de andere twee legs van deze set geen enkele kans op een uitgooi.

Wachten op privacy instellingen...

Fraaie 124-finish
Ook in het begin van de tweede set had 'Snakebite' niets te vertellen. Met finishes van 94 en 98 kwam 'MVG' 2-0 voor. Pas in de derde leg van die set kreeg Wright kansen op het gooien van een dubbel, maar die miste hij. Van Gerwen profiteerde en schreef zo ook die set met 3-0 op zijn naam.

In de derde set lukte het de Schot eindelijk een leg te veroveren, met een 73-uitgooi, maar het hielp hem niet terug in de wedstrijd. Van Gerwen veroverde ook deze set, met 3-1, en schreef de laatste set weer met 3-0 op zijn naam. Onder meer met een fraaie 124-finish.

'Peter stond er deze avond niet'
"Peter is een fenomenale speler, maar deze avond stond hij er niet", analyseerde Van Gerwen na de wedstrijd. "Ik weet niet wat er aan de hand was, maar hiervan moet je profiteren. Ik deed op het juiste moment de juiste dingen."

Van Gerwen, die op weg naar de halve finale al afrekende met Gary Anderson, Stephen Bunting en Chris Dobey, treft zondagavond in de finale de Engelsman Nathan Aspinall. Die klopte in zijn halve eindstrijd de Welshman Gerwyn Price met 4-2.

Polsoperatie
Van Gerwen schreef dit jaar al de Premier League en het World Matchplay op zijn naam. Sinds zijn polsoperatie lijkt hij weer terug op zijn topniveau. "Iedereen weet waartoe ik in staat ben", knikte 'MVG'. "En dan zijn ze allemaal bang."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!