Paul liep voor 209e keer een marathon en deze editie was extra bijzonder

9 oktober 2022 om 14:59 • Aangepast 17 oktober 2022 om 16:24
nl
Ze kwamen zondagmiddag na ruim 4,5 uur hardlopen als een bruisend duo over de streep in Eindhoven: vader Paul en dochter Kyra. Samen liepen ze de marathon, maar voor Paul was het allerminst de eerste keer. Het was, om precies te zijn, zijn 209e keer.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

In felgekleurde outfits kwamen Kyra en Paul over de streep. Kyra barste direct in tranen uit toen ze de marathon uitliep. "We hebben het toch maar weer gedaan", vertelt ze. "Ik had het wel moeilijk op het einde."

Kyra en Paul gingen samen over de finishlijn.
Kyra en Paul gingen samen over de finishlijn.

In gesprek met Omroep Brabant bedankt ze daarom het publiek. "Dat heb je gewoon nodig, dat publiek de laatste kilometers. We hebben ook de hele tijd samengelopen", zegt Kyra, die doelt op het uitlopen van de marathon met haar vader.

Voor Paul is dat laatste iets minder bijzonder. Hij is bijzonder ervaren: de Eindhovense marathon vandaag is zijn 209e. Kyra liep een keer eerder een marathon, in Rotterdam.

"Dit is ook een soort verslaving."

"Deze hier in Eindhoven was prachtig. Ik kan ze dus nog steeds aan", vertelt Paul met een grote glimlach op zijn gezicht. "Ik probeer er iedere maand een te lopen. Door veel te trainen lukt het wel. Ach, dit is ook een soort verslaving. Is ook niet altijd goed."

Maar nu wil hij eerst even genieten, zegt Paul. "Om samen met mijn dochter te lopen, dat is het mooist van allemaal." Kyra kan dat beamen. "We gaan er zeker nog eentje plannen", lacht ze.

LEES OOK: Marathon Eindhoven: Karanja wint • halve marathon straks van start

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!