PSV wint dankzij Cody Gakpo voor het eerst in elf jaar bij SC Heerenveen

9 oktober 2022 om 18:38 • Aangepast 17 oktober 2022 om 16:26
nl
PSV heeft zondag afgerekend met SC Heerenveen. In Friesland was één goal van Cody Gakpo genoeg om de drie punten mee naar Brabant te nemen. Dankzij de overwinning blijft PSV meedoen boven in de Eredivisie.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Al elf jaar weet PSV niet te winnen in Heerenveen en de grote vraag was of er eindelijk een einde kwam aan deze lange reeks. De laatste keer dat de Eindhovenaren wonnen in Friesland was in december 2011.

Na een zwak begin, waarbij Andre Ramalho Amin Sarr op het laatste moment van scoren af wist te houden, ging PSV steeds beter voetballen. Maar op het moment dat PSV door leek te drukken, vielen binnen een minuut twee spelers uit. Zowel Yorbe Vertessen als Ismael Saibari moesten met een spierblessure het veld verlaten. Zij werden nog voor rust vervangen door Erick Gutiérrez en Anwar El Ghazi.

Bas Nijhuis
Dat waren wissels waar PSV niet eens veel slechter van werd. In de tweede helft was PSV de betere ploeg maar voetbalde het niet alleen tegen de elf voetballers van Heerenveen. Ook scheidsrechter Bas Nijhuis drukte namelijk steeds meer zijn stempel. De leidsman staat bekend als iemand die niet graag fluit, maar het optreden van zondagmiddag was schrijnend te noemen.

Vooral Xavi Simons had het zwaar. Hij kreeg veel schoppen te verwerken zonder dat Nijhuis ingreep. Het zorgde voor veel irritaties aan Eindhovense zijde.

Weer Gakpo
Het elftal moest die frustraties omzetten in een doelpunt. Dat kwam steeds dichterbij, maar pogingen stuitten telkens op Andries Noppert. De Friese doelman had stijlvolle reddingen in huis op schoten van Cody Gakpo en El Ghazi.

Een kwartier voor tijd was er alsnog de verdiende voorsprong voor PSV. Gakpo trok naar binnen en schoot raak in de lange hoek. Een schot waar Noppert geen antwoord op had. De aanvaller liet nog maar eens zien dat hij in bloedvorm is. De Eindhovenaar is dit seizoen al verantwoordelijk voor dertien goals en tien assists

In gevaar kwam de voorsprong niet meer, waardoor PSV afrekende met een heel vervelende statistiek. Maar bovenal liet zien dat het echt wel beter kan voetballen dan vorige week, toen het met 3-0 verloor van SC Cambuur. De Eindhovenaren staan na negen speelronden op een derde plek. Twee punten achter koploper AZ.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone