Liveblog

112-nieuws: boete voor overbeladen bus • agenten gewond bij rellen

13 oktober 2022 om 22:58 • Aangepast 21 oktober 2022 om 13:25
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.50

Drie agenten gewond bij voetbalrellen, vier aanhoudingen

Bij de rellen donderdagavond in de binnenstad van Eindhoven zijn drie agenten lichtgewond geraakt. De agenten hoefden volgens een woordvoerder van de politie niet naar het ziekenhuis en konden hun werk snel hervatten. Vier supporters van FC Zürich werden aangehouden voor openbare ordeverstoring.

20.45

Zakken vol hasj en duizenden euro's gevonden bij grote drugsactie

Vijf mensen zijn donderdagavond in Roosendaal opgepakt in een onderzoek naar drugshandel. De politie deed tijdens een grote actie in Kalsdonk invallen in een telefoniewinkel en een lunchzaak. De agenten vielen ook een huis aan de Wattstraat binnen. Daar werd 44 kilo hasj gevonden en enkele duizenden euro's. Twee auto's zijn doorzocht en in beslag genomen. In de doorzochte telefoniewinkel zijn namaakartikelen gevonden.

Onder meer bij deze lunchroom viel de politie binnen (foto: SQ Vision).
Onder meer bij deze lunchroom viel de politie binnen (foto: SQ Vision).
19.48

Politie haalt zwaar overbeladen bestelbus van de weg

De bestuurder van een bestelbusje heeft donderdagmiddag een fikse boete gekregen omdat zijn auto ruim 2000 kg te zwaar was. De politie hield de bestuurder aan omdat het achterwiel van de bestelbus door was gezakt. Na een weging bleek de auto 5400 kg, terwijl maximaal 3500 kg is toegestaan. Er moest ander vervoer komen voor de lading en het busje moet opnieuw gekeurd worden bij de RDW.

Wachten op privacy instellingen...
17.30

Onrust in binnenstad Eindhoven voor wedstrijd PSV-FC Zürich

Het is donderdagmiddag erg onrustig in het centrum van Eindhoven. Rond het Philips Stadion is veel ME en politie op de been en op de Markt vliegt terrasmeubilair door de lucht. Medewerkers van cafés op de Markt spreken van een grote chaos en sluiten hun deuren.

16.13

Motorrijders gewond na ongeluk

Op de A16 bij Hazeldonk zijn woensdagavond twee mannen gewond geraakt nadat zij met hun motor onderuit gingen. De bestuurder van de motor had vermoedelijk geen geldig rijbewijs. Het gaat om een 30-jarige man uit België en een 28-jarige man uit Frankrijk. Ze moesten beiden naar het ziekenhuis. Een automobilist kon de motor niet ontwijken en liep blikschade op. De politie doet onderzoek.

16.00

Politiegebouw in Breda ontruimd vanwege giftige damp

Op een politielocatie aan de Schapenweide in Breda zijn vier medewerkers onwel geworden door waarschijnlijk een giftige stof. Om wat voor stof het precies gaat en hoe die in het gebouw is gekomen is niet duidelijk. Het hele pand is ontruimd en de medewerkers worden onderzocht in ambulances.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
15.25

Gebied rond PI Vught korte tijd afgesloten na signalen over dreiging

De omgeving van de gevangenis in Vught is donderdagmiddag korte tijd afgesloten geweest. Het gebied werd streng in de gaten gehouden door tientallen agenten, omdat er een dreigende situatie zou zijn. De toegangswegen werden ook beveiligd en er vloog een helikopter boven de PI. Wat er precies aan de hand was is onduidelijk. Het gebied is inmiddels weer vrij.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
15.17

Auto vliegt uit de bocht in Heeze

Een automobilist is donderdagmiddag met zijn auto uit de bocht gevlogen op de Muggenberg in Heeze. De auto kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
14.52

A73 afgesloten na ongeval met spookrijder

Bij een grote botsing met een spookrijder op de A73 bij Rijkevoort zijn zeker twee gewonden gevallen. Meerdere voertuigen raakte beschadigd. Er ligt veel puin op het wegdek. De snelweg richting Limburg is afgesloten voor werkzaamheden. Het is nog onduidelijk wanneer de snelweg weer open kan.

Door het ongeval hebben weggebruikers nu ongeveer een half uur extra reistijd richting Maasbracht. In tegengestelde richting, naar Nijmegen, staat een zogenoemde kijkersfile met een vertragingstijd van 15 minuten.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.42

Arrestaties voor drugsbezit

Woensdag is er zowel in Terheijden als in Etten-Leur een man aangehouden voor harddrugsbezit. Woensdagmiddag werd een 40-jarige man uit Bergschenhoek opgepakt in Terheijden omdat hij meer dan 15 gram cocaïne bij zich had.

Ook in Etten-Leur hielden agenten een man aan op verdenking van het bezit van harddrugs. Het gaat hier om een 28-jarige man uit Breda. Hij had cocaïne en xtc-pillen bij zich.

12.54

Ongeluk op de A58

Ook op de snelweg aan de andere kant van de provincie is het donderdagmiddag raak. Op de A58 botsten bij knooppunt De Stok twee busjesop elkaar. De bestuurder van het witte busje raakte gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De bestuurder van het andere voertuig kwam met de schrik vrij. De rechterrijstrook is tussen Breda en Bergen op Zoom gesloten. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. De vertraging bedraagt momenteel een half uur.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.22

Twee rijstroken dicht bij De Hogt

Bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven is dondermiddag een ongeluk gebeurd. Daarom zijn er in de richting van Maastricht twee rijstroken gesloten. Het verkeer wordt omgeleid. De vertraging bedraagt nu twintig minuten, zo meldt de ANWB.

12.05

Fietser en auto botsen

Op de kruising van de Kesterenlaan met het Weipad in Breda zijn donderdagmiddag een fietser en een auto gebotst. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht met de ambulance. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
07.38

Ongeluk op A50

Op de A50 ter hoogte van Sint-Oedenrode is een ongeluk gebeurd. De oorzaak is niet bekend. Het is nog niet duidelijk of er persoonlijk letsel is. Er staat een file en de vertraging is rond kwart voor acht ongeveer tien minuten.

Wachten op privacy instellingen...
05.12

Man met steekwond gevonden op straat

Een gewonde man is donderdagochtend door de politie op straat gevonden. Hij heeft een steekwond, de politie vermoedt dat hij enkele uren eerder het slachtoffer is geworden van een ruzie. De 28-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

De politie doet onderzoek op de plek waar de man gevonden is.

Wachten op privacy instellingen...
01.47

Militair naar het ziekenhuis na voorval in zwembad De Stok

Een militair is woensdagnacht naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk in zwembad De Stok in Roosendaal. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden ingeroepen voor hulp. Ook de medische dienst van Defensie was erbij. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

Omdat er een militair betrokken is bij het ongeluk, wordt het onderzoek geleid door de Koninklijke Marechaussee. “We onderzoeken of het een ongelukkig ongeval is geweest of niet”, laat een woordvoerder weten. Hij bevestigt dat er sprake is geweest van een militaire oefening die avond.

In 2018 raakte een militair gewond door een ongeluk in zwembad De Stok. Een korporaal werd onwel tijdens een oefening in het zwembad. Twee dagen later overleed hij aan de complicaties van het ongeval. Het is niet bekend of er woensdagnacht eenzelfde oefening plaatsvond.

01.21

Trekker met oplegger slingert over de weg, dronken man aangehouden

Een 28-jarige bestuurder uit Polen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden in Veghel. De politie kreeg een melding van een slingerende trekker met oplegger.

Uit een alcoholtest is gebleken dat de man teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Wachten op privacy instellingen...
01.16

Man loopt over N279 bij Veghel en houdt auto's tegen

Een 69-jarige man uit Oekraïne is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden nadat hij te voet over de N279 liep. De man hield auto's aan en was volgens een wijkagent letterlijk en figuurlijk de weg kwijt. De politie heeft de man meegenomen. Hij is opgevangen in Sint Oedenrode.

Wachten op privacy instellingen...
00.59

A16 bij afrit Hazeldonk afgesloten voor medische hulp

Iets voor middernacht is de op- en afrit naar Hazeldonk op de A16 afgesloten zodat aan beide kanten van de snelweg ambulances hulp konden verlenen. Rond halftwaalf ging een motor met daarop twee mannen onderuit. Beide droegen geen motorpak en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter is opgeroepen maar deze is uiteindelijk niet geland. Een 24-jarige man uit IJsselstein kon de brokstukken van de motor niet ontwijken en liep hierdoor blikschade aan zijn auto op.

Foto: Perry Roovers - SQ Vision
Foto: Perry Roovers - SQ Vision
23.42

Vier mensen opgepakt na vondst van hennepfabriek in tuinhuisje

Vier mensen zijn woensdagnacht aangehouden nadat de politie een kleine hennepfabriek ontdekte in Eindhoven. Ze kwam de verdachten op het spoor na een melding van een sterke hennepgeur, zo meldt een 112-correspondent. Die geur roken ze een paar straten verderop en leidde de politie naar een schuurtje in de achtertuin van een hoekwoning aan de Van der Lindenstraat in Eindhoven.

In het schuurtje waren verschillende mensen bezig met het knippen van hennep. In het kleine huisje werd niet alleen hennep geknipt maar er werd ook wiet gekweekt en gedroogd. Deze verschillende onderdelen zijn doorgaans op verschillende locaties gevestigd, in het tuinhuisje zat het complete productieproces dus op één adres. In totaal vond de politie zeventig net geoogste planten.

Er wordt onderzoek gedaan in het tuinhuisje en het huis, ook wordt er gekeken of er illegaal stroom wordt afgetapt. Na het onderzoek wordt de kwekerij geruimd en worden de materialen vernietigd.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone