Video

Onrust voor wedstrijd PSV-FC Zürich, stoelen vlogen door de lucht

13 oktober 2022 om 17:14 • Aangepast 21 oktober 2022 om 13:55
nl
Supporters van FC Zürich hebben donderdag aan het einde van de middag voor onrust gezorgd in het centrum van Eindhoven. Op de Markt werden spullen naar de politie gegooid. Rond het Philips Stadion was veel ME en politie op de been.
Profielfoto van Rochelle MoesProfielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De hooligans trokken rond 16.00 uur naar de Markt. Op videobeelden is te zien hoe op die plek stoelen door de lucht vlogen en tafels naar de ME werden gegooid. De ME sloot de toegangswegen naar de Markt af en sloot de supporters in. Ondanks de videobeelden sprak de politie van 'een gemoedelijke sfeer'.

Cafés op de Markt halen de stoelen binnen (foto: SQ Vision).
Cafés op de Markt halen de stoelen binnen (foto: SQ Vision).

De rellen zouden begonnen zijn na een aanhouding, zei een agent tegen onze verslaggever. Winkelpromenade Heuvel werd na de opstootjes gesloten. De ME haalde fietsen weg en de horeca op de Markt sloot na de ongeregeldheden de de deuren.

Medewerkers van cafés op de Markt spraken rond vijf uur van een grote chaos. "Onrustig? Dat is zacht uitgedrukt. Rond vier uur kwamen ze met een grote colonne richting de Markt, begeleid door politiewagens. Nog voordat iedereen zijn eerste drankje had op het terras, braken de rellen uit."

Een andere medewerker vertelde: "We hebben ons terras gesloten voor de veiligheid. De supporters van Zürich staan nu aan een kant, de politie aan de andere. Het is wachten tot het fout gaat."

PSV speelde donderdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion een wedstrijd tegen FC Zürich.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!