Harrie Lavreysen voor derde jaar op rij wereldkampioen: 'Was close'

13 oktober 2022 om 21:05 • Aangepast 20 oktober 2022 om 16:53
nl
Baanwielrenner Harrie Lavreysen uit Luyksgestel heeft donderdagavond voor het derde jaar op rij de wereldtitel op het sprintonderdeel keirin veroverd. In de finale versloeg hij net als vorig jaar in Roubaix zijn trainingsmaat Jeffrey Hoogland. Het brons ging naar de Colombiaan Kevin Quintero Chavarro. "Het was close."
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Voor Lavreysen (25) was het zijn tiende wereldtitel, de derde op het onderdeel keirin. Toch had hij zenuwen gevoeld, vertelde hij na de finale. "Maar alleen voor de finale. Ik moet mezelf niet te veel druk opleggen, dan gaat het het beste. Ik baalde niet eens van de verloren teamsprint omdat we wisten waarom we niet gewonnen hadden. Ik heb goed geslapen en wilde vandaag proberen te genieten."

Ploegmaat Hoogland
Op het Vélodrome van Saint-Quentin-en-Yvelines, waar over anderhalf jaar om de olympische medailles wordt gestreden, waren Lavreysen en Hoogland, samen met Roy van den Berg, een dag eerder nog onttroond als wereldkampioenen op de teamsprint. Hoogland kwam bij het uitrijden hard ten val, maar kon nog wel te voet de piste verlaten.

Bij keirin komen zes renners in de baan, die om de winst sprinten na zes ronden. Lavreysen heeft een beproefde tactiek, aanvallen op iets meer dan twee ronden voor het einde. "Het is de manier als je de snelste bent. Ga je eerder dan rijd je jezelf leeg. Wacht je te lang dan ben je de sjaak", legde hij de succesformule na afloop uit.

LEES OOK: Teamsprinters met Harrie Lavreysen na 4 jaar geklopt op WK baanwielrennen

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!