Judoka Sanne van Dijke: blij met brons op WK maar goud blijft lonken

14 oktober 2022 om 16:14 • Aangepast 21 oktober 2022 om 14:05
nl
Judoka Sanne van Dijk (27) uit Heeswijk Dinther flikte het deze week weer bij het WK in Oezbekistan. Ze stond weer op het erepodium met om haar nek een bronzen plak. Natuurlijk is ze er blij mee, want de concurrentie is moordend, maar ze ging voor goud. En die gouden ambitie wil ze de komende jaren toch echt verwezenlijken, het liefst natuurlijk op de Olympische Spelen in Parijs over twee jaar. Zondag vertelt ze daarover en over haar Oezbeekse avonturen in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Als kind droomde ze al van een Olympische medaille. Die droom kwam vorig jaar in Tokyo uit. Ze veroverde brons en stelde daarmee de enige judo-medaille voor Nederland veilig. Op het WK deze week in Oezbekistan was het opnieuw brons. Dat won ze nadat haar Japanse tegenstander moest opgeven door een knieblessure. Sanne kreeg een staande ovatie van het publiek door haar spontane reactie op dat moment. Ze droeg onder luid applaus haar tegenstander het veld af en vierde pas daarna haar overwinning.

En nu dus dromen van die gouden Olympische Medaille. Over twee jaar in Parijs en als het even kan ook nog in 2028 in Los Angeles.

Verder in KRAAK
Eveline Wu uit Eindhoven heeft ook een droom. Ze opende onlangs in Tilburg haar tiende restaurant, maar als het aan haar ligt blijft het daar niet bij. Ze wil nog veel meer, misschien wel honderd restaurants, wereldwijd. Ze is nu klaar voor de volgende grote stap: een restaurant openen in Miami.

En provinciebestuurder Erik Ronnes wil 130 duizend woningen bouwen voor 2030. Hij tekende daarvoor deze week een overeenkomst met het Rijk. De woningen zijn keihard nodig, maar is het haalbaar om zoveel huizen te bouwen in Brabant?

KRAAK wordt elke zondag live uitgezonden om 12 uur en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!