Video

FC Zürich is boos over behandeling fans bij PSV en dient klacht in

14 oktober 2022 om 21:15 • Aangepast 17 oktober 2022 om 09:24
nl
FC Zürich dient een klacht in bij de Europese voetbalbond UEFA over de gebeurtenissen rondom de wedstrijd in de Europa League tegen PSV van afgelopen donderdag. De Zwitsers sturen een protestbrief naar de voetbalbond, melden ze op de website van de club.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

"Door de onacceptabele omgang met de supporters en de officials bij de stadiontoegang, zal FC Zürich een protestbrief bij de UEFA inleveren", schrijft de club.

Geweld door de politie
2000 fans reisden donderdagavond af naar Eindhoven om de wedstrijd in het stadion te bekijken. Dat werd uiteindelijk buiten het stadion, want het uitvak van het Philips Stadion bleef leeg.

Volgens FC Zürich hadden de supporters zelf besloten om naar huis te gaan. Uit protest, aldus de Zwitserse nieuwssite Blick. De politie zou supporters willekeurig gearresteerd hebben en buitensporig geweld hebben gebruikt. Ook werden ze volgens de site ingesloten nadat ze hun identiteitsbewijs niet wilden laten zien.

Rellen in het centrum
Voorafgaand aan de wedstrijd van PSV tegen FC Zürich was het onrustig op de Markt in Eindhoven. Supporters gooiden met stoelen van de terrassen en zochten de confrontatie met de politie. Daarbij raakten drie agenten lichtgewond en werden vier supporters van FC Zürich aangehouden.

De ME wist uiteindelijk de supporters van beide clubs te scheiden en naar het stadion te begeleiden. PSV won de wedstrijd in Eindhoven met 5-0.

Zo ging het donderdagmiddag mis in het centrum van Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!