Aad bouwt een miniatuurwereld in de binnentuin van zijn verzorgingstehuis - Omroep Brabant

Aad bouwt een miniatuurwereld in de binnentuin van zijn verzorgingstehuis

19 oktober 2022 om 11:22 • Aangepast 1 november 2022 om 09:47
nl
Al twee jaar is Aad Meijer (67) uit Roosendaal bezig met een groot project in de binnentuin van verzorgingstehuis Wiekendael. Samen met een hoop vrijwilligers en medebewoners bouwt hij een miniwereld, compleet met een haven en een treinstation. “Zo blijf je lekker bezig hè.”
Profielfoto van Anne van Egeraat
Geschreven door
Anne van Egeraat

Toen Aad nog thuis woonde, had hij al een treinspoortje in zijn eigen tuin liggen. Maar toen hij drie jaar geleden door een herseninfarct in Wiekendael terecht kwam, dacht hij dat zijn hobby voorbij was. “Een maat van me zei toen: ‘Misschien mag je dit in Wiekendael ook wel doen!’ En ja hoor, het mocht nog ook.”

"Het is wel een beetje een mannenhuishouden hoor."

Inmiddels heeft Aad een binnentuin én extra kamer gekregen om aan zijn treinproject te werken. De fundering voor de miniwereld is al gelegd. Nu is het nog een kwestie van aankleden. In de extra kamer worden alle onderdelen gemaakt. “Het is hier wel een beetje een mannenhuishouden hoor”, vertelt Aad over de werkruimte. "Maar we trekken gewoon de deur dicht als we hier klaar zijn, dan zie je de rommel niet!"

In de ietwat kleine kamer staan een molen, modelbootjes en een heleboel treinwagons. “Hier zijn we soms wel met vier of vijf man bezig.” Aad bouwt namelijk niet in zijn eentje, maar met een heleboel vrijwilligers én medebewoners. “Het is toch hartstikke leuk als kinderen straks bij opa of oma op bezoek gaan, ze naar het treinspoor kunnen kijken én kunnen vertellen dat hun grootouder hieraan meegeholpen heeft.”

"Dit is een tienjarenplan."

Het stukje grond waarop nu gebouwd wordt is nog maar het begin, als het aan Aad ligt. “We willen graag nog op twee stukken uitbreiden. Maar dat doen we stapsgewijs.” Hij denkt aan onder andere een kermis en een stadje. “Al is dat wel een tienjarenplan hoor!”

Om alles te kunnen realiseren, zijn er sponsors nodig. Het sponseren kan in de vorm van het kopen van een treinwagon. “Er is straks ruimte voor drie treintjes, waar alle sponsorwagons achter hangen.” Wie interesse heeft in zo’n gepersonaliseerde wagon, kan mailen. De officiële opening van Wiekendael Spoor is op 29 oktober.

De basis ligt er, nu nog de boel aankleden.
De basis ligt er, nu nog de boel aankleden.
Eén van de wagons die straks over het spoor zal rijden.
Eén van de wagons die straks over het spoor zal rijden.
De molen is bijna klaar om geplaatst te worden in de binnentuin.
De molen is bijna klaar om geplaatst te worden in de binnentuin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone