Liveblog

112-nieuws: auto's botsen op elkaar in Rijen • wapens en drugs in Tilburg

20 oktober 2022 om 20:16 • Aangepast 1 november 2022 om 10:52
nl
In dit liveblog hebben we je deze donderdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.10

Auto's botsen in Rijen

Op het Raadhuisplein in Rijen zijn donderdag aan het begin van de avond twee auto’s tegen elkaar gebotst. Een van de inzittenden werd in een ambulance nagekeken, maar het slachtoffer hoefde niet naar een ziekenhuis.

Een deel van het Raadhuisplein was een tijdje afgesloten voor het verkeer vanwege de afwikkeling van het ongeluk. Een bergingsbedrijf heeft beide beschadigde auto’s getakeld en afgevoerd.

De beschadigde auto's (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De beschadigde auto's (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
18.15

'Drugshuis' in Valkenswaard dicht

Een huis aan De Meule in Valkenswaard gaat voor drie maanden op slot. Burgemeester Anton Ederveen heeft dit besloten, omdat in het pand hennepkwekerijen werden gevonden. De politie ontdekte ze op 19 augustus tijdens het doorzoeken van de woning.

Ederveen gaat ervan uit dat de softdrugs die er werden aangetroffen voor de handel bestemd waren. Hij verwacht dat met de sluiting de openbare orde en veiligheid zullen worden gewaarborgd.

17.30

Wapens en drugs gevonden in huis van Tilburger

De politie heeft woensdagochtend een 37-jarige man uit Tilburg opgepakt, omdat hij verdacht wordt van witwassen, handel in verdovende middelen en het bezit van vuurwapens.

De politie kwam de man op het spoor dankzij een tip. In zijn huis vonden agenten drie vuurwapens met munitie, ongeveer 17.000 euro cash en bijna een kilo cocaïne. De man zit nog vast.

Foto: Politie.nl.
Foto: Politie.nl.
16.25

Ongelukken veroorzaken drukte op de wegen

Ongelukken op de snelwegen A58 en de A67 leiden in de donderdagavondspits tot flinke drukte. Door een ongeluk op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg is bij Moergestel de linkerrijstrook dicht. Op de A67 ligt er tussen Venlo en Eindhoven bij Geldrop olie op de weg door een ongeluk. De brandstof lekte uit een defecte vrachtwagen.

In beide gevallen was de vertraging rond vier uur 's middags veertig minuten. Tegen half vijf was de A58 alweer vrijgegeven en nam de extra reistijd af; op de A67 gaat het iets minder snel.

13.00

Auto in brand

Aan de Heerma van Vossstraat in Roosendaal stond donderdagmiddag een auto in brand. De brandende auto stond op de parkeerplaats van hockeyvereniging De Pelikaan. De brandweer had het vuur snel geblust. De auto raakte door de brand zwaar beschadigd. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.35

Hennepplanten in beslag genomen

De politie heeft een lading hennepplanten in beslag genomen aan de Admiraal de Ruijterweg in Roosendaal. Agenten kregen een melding binnen van stankoverlast. De planten bleken in de tuin van een huis in de straat te staan. De planten zijn uit de tuin gehaald en in de politiebus geladen.

De politie heeft een lading hennepplanten in beslag genomen (foto: Politie).
De politie heeft een lading hennepplanten in beslag genomen (foto: Politie).
12.10

Vaten met olie gevonden

Aan de Rijsdijk in Oosteind (gemeente Oosterhout) zijn twee vaten met olie gevonden. Het is onduidelijk wie de vaten gedumpt heeft. De politie hield het verkeer tegen terwijl de brandweer de vaten onderzocht. Na dat onderzoek bleek het om afgewerkte olie te gaan.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.34

Lichaam gevonden in de Maas bij Cuijk

In de Maas bij Cuijk is donderdagochtend een lichaam gevonden. De politie is ter plaatse om onderzoek te doen. Ook de identiteit van het slachtoffer wordt nog onderzocht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.37

Busje afgepakt

De politie heeft een bus in beslag genomen die niet verzekerd was en sinds 2021 geen APK heeft gehad. "De bestuurder was hiervoor al twee keer in korte tijd bekeurd, maar bleef gewoon rijden. Ondanks dat hij aangaf dit niet meer te doen", laat de politie weten.

Wachten op privacy instellingen...
22.00

Schoorsteenbrand in Zeeland

In de schoorsteen van een huis aan de Bovenste Trent in Zeeland is brand uitgebroken. Het vuur sloeg over naar de rieten kap van het huis. De brandweer is met veel materieel ter plaatse. De bewoners zijn thuis en er vielen geen gewonden.

 Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!