Gegevens van duizenden TU-studenten buitgemaakt bij hack

20 oktober 2022 om 15:52 • Aangepast 1 november 2022 om 11:09
nl
Criminele hackers hebben adresgegevens van duizenden studenten van de TU Eindhoven buitgemaakt bij de hack bij het IT-bedrijf ID-ware. Ook medewerkers van de universiteit en van bedrijven op de campus zijn gedupeerd. In totaal zijn er zeker 21.000 slachtoffers van de hack.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Ook de gegevens van een nog onbekend aantal medewerkers en studenten van de Hogeschool Utrecht zouden zijn buitgemaakt, meldt RTL Nieuws.

Criminele hackers hebben de bestanden buitgemaakt bij de ransomware-aanval op ID-ware, het bedrijf dat ook het toegangssysteem levert aan onder meer de Eerste en Tweede Kamer. Dat bedrijf levert ook een pasjessysteem aan de TU Eindhoven.

Privémailadres
Wat er bekend is over de pashouders, verschilt volgens de universiteit van persoon tot persoon. Het gaat mogelijk om het persoonlijk universitair identificatienummer, initialen, de achternaam, het adres, de woonplaats, het studentennummer, geboorteplaats en een alternatief privémailadres. Ook zijn TU-gegevens op het dark web geplaatst, meldt de universiteit.

TU Eindhoven waarschuwt de getroffen personen dat de gegevens misbruikt kunnen worden, bijvoorbeeld voor identiteitsfraude. De universiteit waarschuwt ze dan ook geen verdachte links te openen. Bij een vermoeden van identiteitsfraude wordt hun aangeraden dat te melden bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude van de overheid.

Eerder deze maand werd al bekend dat de hackers foto's van een paar duizend mensen buitgemaakt, die op de High Tech Campus in Eindhoven werken.

LEES OOK: High Tech Campus slachtoffer van hack bij leverancier toegangspassen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!