Jong PSV laat geen spaan heel van Helmond Sport

24 oktober 2022 om 22:04 • Aangepast 25 oktober 2022 om 20:44
Jong PSV heeft geen spaan heel gelaten van Helmond Sport. De Eindhovenaren waren heer en meester en wonnen met ruime cijfers, 6-0. Helmond Sport staat na de nederlaag nog steeds op de voorlaatste positie in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV haakt weer aan bij de middenmoot.
Profielfoto van Corné Verschuren

Jong PSV speelde een prima wedstrijd. In de elfde minuut kwamen de Eindhovenaren al op voorsprong. Na een overtreding van Bryan van Hove op Johan Bakayoko ging de bal op de stip. Bakayoko verzilverde zelf de penalty. Jong PSV behield het betere van het spel. Helmond Sport daarentegen, kon aanvallend geen vuist maken.

In de slotfase van de eerste helft verdubbelde Jong PSV de voorsprong. Sávio Moreira de Oliveira kwam oog in oog te staan met Helmond Sport-doelman Mike Havekotte en schoot knap raak, 2-0.

In de tweede helft kwam de jonge garde van PSV pas echt op stoom. Mathijs Tielemans schoot al na vijf minuten alle goede bedoelingen van de bezoekers aan diggelen, 3-0. In de resterende tijd liep Jong PSV gemakkelijk uit naar een 6-0 overwinning. Mathijs Tielemans maakte zijn tweede treffer en de andere doelpunten kwamen op naam van Simon Colijn en Jason van Duiven.