Huub heeft steeds meer moeite om zijn fotozaak overeind te houden

25 oktober 2022 om 21:00 • Aangepast 26 oktober 2022 om 08:46
nl
De 76-jarige Huub Spierings heeft al vijftig jaar een fotozaak in Bergeijk, maar het kost hem steeds meer moeite om zijn winkel Fotohuub overeind te houden. Pasfoto's, filmrolletjes en camera-apparatuur, hij verkoopt het allemaal, maar er is maar weinig vraag naar.
Profielfoto van Valerie van den Broek
Geschreven door
Valerie van den Broek

Huub probeert zijn hoofd boven water te houden terwijl zijn grote concurrent, de mobiele telefoon, steeds betere camera's krijgt. "De kwaliteit van telefoonfoto's is best aardig, maar er wordt niks meer afgedrukt", zegt hij.

Huubs passie voor fotografie begon al vroeg. Eerst het ontwikkelen van film, daarna rolletjes ontwikkelen en afdrukken. "Ik heb filmrolletjes in een soepbord ontwikkeld, later heb ik een tankje gekocht, dat was toch wat makkelijker."

"Ik heb al 10 jaar geen loon gehad uit deze winkel."

Huub kwam vijftig jaar geleden als klant in de winkel om fotografiespullen te kopen voor zijn eigen hobby, maar toen hij de kans kreeg om de winkel over te nemen, greep hij die met beide handen aan. "Het leek mij best leuk, zo'n fotozaak."

Huub kon jarenlang prima rondkomen van de winkel. "Ondertussen levert de zaak niks meer op", vertelt hij. Af en toe verkoopt hij een fotoalbum voor de echte fotografiefanaten, maar amper genoeg om de winkel open te houden.

"Ik wil best voor niks werken, maar ik wil er geen geld op toeleggen."

"Ik heb al 10 jaar geen loon gehad uit deze winkel," vertelt Huub. "maar ik ben toch doorgegaan omdat ik het leuk vind om te doen en voor de sociale contacten."

Door de komst van mobiele telefoons, is de vraag naar ouderwetse fotografie en het afdrukken van foto's stukken minder. Daarom is hij nu van plan om er een einde aan te breien. "Ik wil best voor niks werken, maar ik wil er geen geld op toeleggen." In plaats van fotografie gaat hij zijn andere hobby beoefenen: schilderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!