Heerlijk nazomerweer: vrijdag kan het 24 graden worden in Brabant

27 oktober 2022 om 07:17 • Aangepast 8 november 2022 om 12:43
nl
Er lijkt geen einde te komen aan de nazomer. Het kwik steeg de laatste dagen al naar ongebruikelijke hoogte voor eind oktober. En goed nieuws: tot en met het weekeinde blijft het zacht weer. Op vrijdag kan de temperatuur in Brabant, met een beetje geluk, zelfs een zomerse 24 graden bereiken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Na het weekend is het gedaan met de pret en krijgen we ander weer, voorspelt Raymond Klaassen van Weerplaza.

"De komende dagen verandert er nog niet zoveel in het weerbeeld", zegt Raymond. "Wolkenvelden en opklaringen staan voor Brabant op het menu. Vandaag wordt weer een dag met zacht weer. De temperaturen stijgen in de loop van de dag naar zo'n 22 graden. Misschien kan er hier en daar nog een verdwaald buitje vallen."

"De sluierwolken kunnen de zon niet tegenhouden."

Het zou Raymond niet verbazen als er vrijdag een weerrecord gaat sneuvelen. "Een zuidelijke stroming zorgt voor nog wat zachtere lucht. De sluierwolken kunnen de zon niet tegenhouden. In het zuidoosten kan de temperatuur stijgen naar 23 of zelfs 24 graden. Dat zijn zomerse waarden."

Zaterdag en zondag beloven grotendeels droog te verlopen. De temperaturen lopen iets terug naar zo'n twintig graden. "Al kan het in het zuidoosten nog wel 22 graden worden", zegt de weerman.

Na het weekend draait het weerbeeld om. "De storingen boven de oceaan gaan ons weer de volgende week bepalen. "De kans op neerslag neemt sterk toe en na dinsdag gaat het ook harder waaien. Ook de temperatuur levert enkele graden in. Het wordt minder zacht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!