Liveblog

112-nieuws: overvaller ontkomt op mountainbike • zwaargewonde na botsing

28 oktober 2022 om 14:59 • Aangepast 8 november 2022 om 13:53
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.54

Voetganger ernstig gewond na botsing

Aan de Zwijnsbergenstraat in Breda zijn vrijdagavond een auto en een voetganger gebotst. De voetganger is zwaargewond geraakt, meldt de politie. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, Een traumahelikopter landde op een nabij gelegen grasveld.

De weg is afgesloten en het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eerder meldde de politie dat een fietser betrof, maar het bleek toch om een voetganger te gaan.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.19

Overval in Tilburg, dader ontsnapt op mountainbike

Een man met een mes heeft vrijdagavond een filiaal van de Big Bazar aan de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg overvallen. Er raakte niemand gewond. De dader is gevlucht op een mountainbike met een grote gele Jumbo-tas. De politie onderzoekt de overval en verzoekt getuigen zich te melden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.44

Drie auto's botsen bij Hulten

Op de Rijksweg bij Hulten zijn vrijdag aan het einde van de middag drie auto’s met elkaar gebotst. Daarbij is een vrouw gewond geraakt. Ze werd behandeld door het toegesnelde ambulancepersoneel. De weg werd kort afgesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.30

Botsing in Heeze

Een automobilist is in Heeze vrijdagmiddag tegen een geparkeerde auto gereden in de Jan Deckerstraat. De bestuurder raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto’s zijn total loss verklaard.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.15

Man aangehouden na steekpartij Best

Een 55-jarige man uit Best is aangehouden in verband met de steekpartij die donderdagavond plaatsvond op de Koningin Julianaweg-Zuid in Best. Hierbij kwam een 63-jarige Eindhovenaar om het leven en raakte een andere man gewond. Deze man is de 39-jarige stiefzoon van de 63-jarige man. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies gebeurd is, vraagt de politie onder meer camerabeelden op en leest die uit.

LEES OOK: Man (55) aangehouden na dodelijke steekpartij in Best

14.47

Verdacht pakketje in Tilburg

Een deel van de Piushaven in Tilburg is vrijdagmiddag korte tijd afgesloten na de vondst van een verdacht pakketje. Die had een voorbijganger gevonden. Na onderzoek bleek het loos alarm. Rond halfdrie is de omgeving weer vrijgegeven.

De politie sloot een deel van de Piushaven in Tilburg af om onderzoek te doen naar het verdachte pakketje (foto: Omroep Brabant).
De politie sloot een deel van de Piushaven in Tilburg af om onderzoek te doen naar het verdachte pakketje (foto: Omroep Brabant).
14.33

Kapotte auto op A27

De rechterrijstrook van de A27 van Breda richting Gorinchem was vrijdagmiddag rond kwart over twee korte tijd afgesloten bij knooppunt Hooipolder vanwege een kapotte auto. Dit leidde rond halfdrie 's middags tot een acht kilometer lange file vanaf Breda-Noord, goed voor twintig minuten vertraging. Rond kwart voor drie waren de problemen verleden tijd.

14.30

Ongeluk op A67

De linkerrijstrook van de A67 van Venlo richting Eindhoven werd vrijdagmiddag rond twee uur afgesloten bij knooppunt Leenderheide na een ongeluk. Dit leidde rond kwart voor drie 's middags tot een tien kilometer lange file vanaf Asten, goed voor een uur vertraging. Rond drie uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

12.35

Hennepkwekerij in Roosendaal

Bij een inval in een huis aan de Rucphensebaan in Roosendaal is voor ruim een miljoen euro aan geld en goederen in beslag genomen. De politie ging het huis binnen omdat er zich daar een hennepkwekerij zou bevinden. Dat klopte. Daarnaast werd er een vuurwapen, contant geld en cryptovaluta in beslag genomen, evenals twee auto’s en dure sierraden. Ook werd beslag gelegd op het huis. Dit staat volgens de politie ongeveer gelijk aan het geld dat de criminelen met de hennepoogsten verdienden.

LEES OOK: Politie legt voor ruim een miljoen euro beslag op goederen en geld na inval

12.30

Pool heeft tienduizenden euro's bij zich op Eindhoven Airport

Een Poolse man is donderdag aangehouden vanwege witwassen. Dat maakte de marechaussee vrijdagmiddag bekend. Tijdens een controle op Eindhoven Airport werd bij de man een geldbedrag van 46.550 euro aangetroffen. Volgens de man had hij het geld bij zich om in België een aanbetaling te doen voor een Ferrari en een Mercedes AMG. Hij heeft die auto’s echter niet gekocht. Daarop werd besloten de man aan te houden en onderzoek te doen naar de herkomst van het geld.

Wachten op privacy instellingen...
12.21

Aanrijding fietser bij zebrapad Breda

Een fietser is vrijdagmiddag door een automobilist aangereden vlakbij het zebrapad op de Willemstraat in Breda. De fietser is door ambulancemedewerkers nagekeken. De automobilist kwam met de schrik vrij. De auto is door een berger getakeld. De voorruit van de auto was zwaar beschadigd na de aanrijding.

De aanrijding vond plaats op de Willemstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op de Willemstraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De zwaar beschadigde autoruit na de aanrijding in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De zwaar beschadigde autoruit na de aanrijding in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
10.51

Waalwijker vastgezet

Een 48-jarige man uit Waalwijk is donderdagavond kort voor middernacht aangehouden na een confrontatie die hij had met jongeren die bij zijn huis aan de Reigerbosweg vuurwerk afstaken. Toen er na ingrijpen van de politie een nieuwe confrontatie dreigde, namen agenten de man mee. Die schold de agenten uit en nam een vechthouding aan. Met pepperspray en een stroomstootwapen kregen ze hem onder bedwang. Hij is vastgezet voor verder onderzoek.

09.32

Groot verdriet om een gestolen shirt

De autistische dochter van Sevilia Klerks uit Eindhoven is verdrietig. Ze had haar scootmobiel voor Halloween versierd met een oranje shirtje - dat ze uit een ruilkast had gehaald - en een vlaggetje. "Ze was daar zo ontzettend blij mee. Oranje is haar favoriete kleur en het shirtje paste ook nog eens om de rugleuning, zodat de scootmobiel oranje was." Maar toen ze even niet keken is het shirt donderdag meegenomen.

"Hoe trots was ze... Ze wou het zelfs dragen straks tijdens het WK voetbal! Ik heb bijna anderhalf uur achter een overprikkeld, verdrietig maar ook boos meisje aan moeten rijden. Zo'n meltdown is voor niemand leuk, maar voor haar is het twee keer zo erg, omdat ze het niet kan loslaten tot het shirtje terug is." Ze verdenkt een groepje tieners ervan dit gedaan te hebben. "Jullie zorgen er dus voor dat de kans aanwezig is dat mijn dochter zaterdag geen Halloween wil en kan vieren, want haar scootmobiel is nu niet meer in orde. Voor mijn dochter was het haar wereld... Daarom wil ik zowel de ouders als degene die het shirt heeft, vragen om dit terug te brengen. Wij wonen aan het Cevenneshof. Je mag het shirt gewoon bij de andere Halloweenspullen gooien. Ik hoop dat je snapt dat je mijn dochter veel verdriet hebt gedaan."

09.32

Dode man is Eindhovenaar (63)

De man die donderdagnacht is omgekomen bij een steekpartij in Best is een 63-jarige man uit Eindhoven. Een man uit Best (39) is gewond naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Aan de steekpartij ging volgens een woordvoerder van de politie een ruzie of woordenwisseling vooraf in een nabijgelegen cafetaria. Wat daar precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Ook is volgens de politie nog onduidelijk of er meer mensen bij de ruzie betrokken waren dan de overleden man en de man die gewond is geraakt.

LEES OOK: Steekpartij na ruzie in cafetaria: dode man is Eindhovenaar (63)

09.10

Man met drugs aangehouden

In het Oderkerkpark in Etten-Leur hield de politie donderdag een 21-jarige man aan. Hij had achttien zakjes met hennep op zak. Hij bleek ook enkele honderden euro's bij zich te hebben. Hij is vastgezet voor verder onderzoek. De drugs en het geld zijn in beslag genomen.

08.00

Rookontwikkeling kraanwagen

Een kraanwagen is vrijdagochtend rond kwart over zeven stopgezet langs de A16 bij Rijsbergen. De bestuurder had rook opgemerkt. De brandweer werd gebeld, maar er bleek geen sprake van brand. Er was sprake van een lekkage aan de koelvloeistofslang.

De brandweer keek de kraanwagen na (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer keek de kraanwagen na (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
07.58

Automobiliste crasht bij Genderen

Een automobiliste botste vrijdagochtend rond zeven uur met haar auto op een boom langs de N283 bij Genderen. Door een onbekende reden verloor de automobiliste de macht over het stuur. Ze kwam op de andere rijbaan terecht en belandde daar in de berm. De boom brak af. De vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel , maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De auto moet als verloren worden beschouwd.

07.28

UPDATE- Vrachtwagen voor Drechttunnel richting Breda

De Drechttunnel op de A16 in de richting van Breda is weer open voor verkeer. Een te hoge vrachtwagen kwam daar stil te staan en moest worden weggeleid door weginspecteurs. Dat is inmiddels gebeurd en de vertraging neemt af.

Wachten op privacy instellingen...
02.40

Dode en gewonde bij steekpartij in Best na ruzie in cafetaria

Bij een steekpartij in Best is een man omgekomen. Een tweede persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie. Nadat de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een melding kreeg, vond ze de man zwaargewond op de Koningin Julianaweg-Zuid in Best. Medische hulp mocht niet meer baten. Aan de steekpartij ging volgens een woordvoerder van de politie een ruzie of woordenwisseling vooraf in een nabijgelegen cafetaria.

LEES OOK: Dode en gewonde bij steekpartij in Best na ruzie in cafetaria

Man overlijdt na steekpartij bij cafetaria in Best (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
Man overlijdt na steekpartij bij cafetaria in Best (foto: Sander van Gils / SQ Vision).
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision)
Foto: Sander van Gils / SQ Vision)
02.38

Brand in appartementencomplex Tilburg, bewoners brengen nacht elders door

Aan de Piusstraat in Tilburg brak donderdagnacht brand uit in een complex met appartementen en een winkel. Volgens een 112-correspondent is de brand begonnen bij een scooter die in een centrale hal stond van het gebouw. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse. De vlammen sloegen uit het gebouw, zowel aan de voor- als achterkant. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Door de brand is veel schade ontstaan in het gebouw.

De centrale hal waar de brand mogelijk ontstond, is ook de toegangsweg naar de appartementen bovenin het gebouw. Naast de hal zit ook een winkel. De bewoners van de appartementen moesten het pand verlaten en hebben de nacht elders doorgebracht, meldt de 112-correspondent.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
00.29

Vrachtwagenchauffeur zet gestolen vrachtwagen stil op A67 en vlucht

Een vrachtwagenchauffeur is donderdagavond rond middernacht betrapt met een gestolen vrachtwagen. De politie achtervolgde de man op de A67 ter hoogte van Veldhoven. De man stopte zijn vrachtwagen en vluchtte met de bijrijder de velden in. De politie zocht tot laat in de nacht maar naar de twee, maar vond hen niet. De vrachtwagen is door een takeldienst van de snelweg gehaald en bij een benzinepomp neergezet. Daar is de vrachtwagen met oplegger gecontroleerd maar er zat niets in.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
23.36

Zwaargewonde vrouw op straat gevonden in Vught

Een zwaargewonde vrouw is donderdagavond op straat gevonden in de Boslaan in Vught. Rond kwart over tien vonden voorbijgangers de vrouw vlakbij de spoorwegovergang aan de Boslaan. Zij belden de hulpdiensten. Op het moment dat zij arriveerden, was de vrouw bij kennis. Ze is overgebracht naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Naast de vrouw lag een fiets, waarschijnlijk is de vrouw met haar fiets gevallen en daardoor gewond geraakt. De politie doet onderzoek.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!