10 graden frisser vanaf volgende week: 'Zo'n warme herfst hoort niet'

28 oktober 2022 om 11:30 • Aangepast 8 november 2022 om 14:12
nl
De temperatuur gaat volgende week in stapjes omlaag, in de richting van een normale herfst. Dit weekend halen we nog zomerse temperaturen. "We gaan zowel deze vrijdag als zaterdag op sommige plaatsen 25 graden halen", vertelde Wouter van Bernebeek van Weerplaza vrijdag in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Die hoge temperaturen gaan volgens Wouter gepaard met veel zon, maar ook wat wolkenvelden. "Wat dunne sluierwolken, die af en toe overwaaien. Maar in het weekend blijft het, net zoals deze vrijdag, overal droog."

"Komende week gaat er elke dag een of twee graden van de temperatuur af."

Vanaf maandag gaat de wind wat meer naar het westen tot zuidwesten draaien. "Dan gaat de temperatuur langzaam dalen. Volgende week gaat er elke dag een of twee graden van de temperatuur af. Uiteindelijk komen we dan eind volgende week uit rond een graad of 14."

Dat zijn meer gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar, benadrukt Wouter. "Mensen zijn blij met het warme weer, maar eigenlijk hoort dit helemaal niet. Zoiets is ooit wel eens een dag voorgekomen, maar niet een hele week lang. In Frankrijk werd het donderdag 32 graden, dat kun je bijna uniek noemen. We moeten er maar van genieten, als het toch gebeurt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!