Shirts van Frenkie en Virgil gestolen bij dagbesteding: 'Een laffe daad'

28 oktober 2022 om 20:50 • Aangepast 8 november 2022 om 14:27
nl
Tijdens de herfstvakantie is er ingebroken bij een dagbestedingsproject Fortem.nu op camping Het Peelvenneke in Zeeland. Bij de inbraak zijn vier gesigneerde voetbalshirts gestolen, onder meer van Frenkie de Jong en Virgil van Dijk.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De inbraak werd vrijdagmiddag ontdekt door Jeroen Otten, de begeleider van de dagbesteding voor mensen met een beperking en gedragsproblemen. "Van het kleinste raam aan de achterkant van het gebouw hebben ze het glas ingeslagen. Vervolgens zijn ze naar binnengekomen", vertelt hij.

De daders namen vier bijzondere voetbalshirts mee die in de kantine van de dagbesteding aan de muur hingen. "Het waren gesigneerde shirts in een verzegelde lijst en hadden een echtheidscertificaat. Het gaat om de shirts van Frenkie de Jong (Oranje), Virgil van Dijk (Liverpool), Eden Hazard (Real Madrid) en Luis Suárez (Barcelona). Alle vier foetsie!", beschrijft Otten een deel van de buit.

Otten kocht de shirts ooit zelf op een veiling en heeft ze aan de muur van zijn dagbesteding gehangen. "Ze hebben de lijsten kapotgemaakt en de shirts eruit gehaald. Op deze manier zijn ze niet zoveel meer waard. Hooguit een paar tientjes." De inbrekers namen niet alle shirts mee. "De shirts van Paolo Maldini, Sébastien Haller en Kevin de Bruyne hebben ze laten hangen."

"Daar word ik heel erg verdrietig van."

Behalve de shirts zijn er ook twee radiografisch bestuurbare modelbootjes meegenomen. En daar baalt Otten nog het meest van. "Met de bootjes gingen we regelmatig varen. Voor onze cliënten was dat een rustgevende activiteit, waar veel plezier aan werd beleefd. Een laffe daad, daar word ik heel erg verdrietig van."

Otten deed inmiddels aangifte van de inbraak bij de politie. Ook worden beelden van beveiligingscamera's op de camping bekeken.

De shirts van Frenkie en Virgil verdwenen uit hun lijsten (foto: Jeroen Otten).
De shirts van Frenkie en Virgil verdwenen uit hun lijsten (foto: Jeroen Otten).
Foto: Jeroen Otten.
Foto: Jeroen Otten.
Hier hingen ze nog (foto: Jeroen Otten).
Hier hingen ze nog (foto: Jeroen Otten).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!