RKC Waalwijk strijdt tot het einde, maar gaat onderuit in Enschede

30 oktober 2022 om 16:54 • Aangepast 8 november 2022 om 15:10
Het is RKC Waalwijk zondag weer niet gelukt om punten te pakken in de Eredivisie. FC Twente was in de eigen thuishaven in Enschede te sterk en versloeg de Waalwijkers met 3-0.
Profielfoto van Rochelle Moes

De blauwgelen gingen dreigend van start, maar wisten dat niet lang vol te houden. Twente dacht in de 21ste minuut op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Van Wolfswinkel werd afgekeurd vanwege hands van Sem Steijn.

De ploeg uit Twente liet het er niet bij zitten en werd dreigender. In de 34ste minuut was het opnieuw raak. Sem Steijn liep de bal in het net na een goede voorzet van Cerny: 1-0.

Even gevaarlijk
Vijf minuten voor rust werd RKC weer even gevaarlijk, maar een voorzet van Vroegh op Lutonda wist weer niet het doel te bereiken. De Waalwijkers kwamen er daarna drie keer goed vanaf, maar in de 45ste minuut scoorde Sem Steijn opnieuw.

Ook na de rust wilde het voor RKC niet lukken. Meerdere pogingen op doel van de Waalwijkers liepen op niks uit. In de slotfase scoorde ook spits Ricky van Wolfswinkel nog en dat bracht de Twentse ploeg tot een 3-0 overwinning.

Door de eenvoudige zege houdt Twente de aansluiting met de top. RKC blijft op een twaalfde plek staan in het klassement.