PSV wint van Bodø/Glimt, maar de tribunes waren leuker dan de wedstrijd

3 november 2022 om 22:54 • Aangepast 14 november 2022 om 15:10
nl
PSV heeft vrij eenvoudig gewonnen van Bodø/Glimt. Ondanks flink wat wijzigingen in de basisopstelling wist het met 2-1 te winnen in een vrij saaie wedstrijd. Allesbehalve saai, waren de supporters in Bodø. De voetbalbeleving van de Noren was ronduit bijzonder.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De wedstrijd tussen Bodø/Glimt en PSV was nogal slaapverwekkend. Niet gek ook want zoveel stond er niet op het spel. Er moest een groot wonder gebeuren wilden de Eindhovenaren nog groepswinnaar worden. Dat wonder werd ook al snel onwerkelijk door een vroege voorsprong van Arsenal in Londen.

En dus was het 90 minuten uitzitten. Het was leuker om naar de tribunes in het Akmyra Stadion te kijken dan naar het veld. Wat opviel was dat de inwoners van Bodø vooral heel trots zijn op hun club. Als je ze in twee woorden moest omschrijven was dat wel ‘beschaafd fanatiek’. Dat werd eigenlijk bij de opkomst al duidelijk toen er werd geschakeld van een operanummer naar AC/DC.

Wachten op privacy instellingen...

Onverstoorbaar
Wie in Bodø rondrijdt komt er ook al snel achter dat er niet veel te beleven is. Natuurlijk is de natuur prachtig en kun je met geluk het noorderlicht zien. Maar verder is er maar weinig te doen.

En dus genieten de mensen van het avondje uit naar het voetbal. In het meest fanatieke vak waren geen zwart geklede ultras te vinden maar allemaal geel geklede mensen met zelfs een regenboogvlag. Bij elk liedje werd er braaf meegeklapt door het hele stadion. Toen PSV na 35 minuten op een 1-0 voorsprong kwam leek het wel alsof heel het stadion dat niet had gezien, er werd onverstoorbaar doorgefeest.

Wachten op privacy instellingen...

B-team
Dat er niks op het spel stond was ook terug te zien in de basisopstelling van PSV. Er waren nogal wat wijzigingen. Zo keepte Joël Drommel en was er ook een plekje voor Ki-Jana Hoever, Fredrik Oppegard en Johan Bakayoko. Cody Gakpo en Xavi Simons begonnen op de bank.

Ruud van Nistelrooij wilde geen risico’s nemen in aanloop naar de topper tegen Ajax. Zo werd ook Luuk de Jong in de rust al gewisseld.

Ondanks dat het veldspel niet al te denderend was had PSV weinig problemen met de Noren. Het liep na rust uit naar 2-0. Bakayoko was het eindstation van een vlijmscherpe counter. Voor de supporters een reden om heel beschaafd ‘boe’ te gaan roepen.

De thuisfans kregen toch nog een verdiende treffer. In de blessuretijd was het Nino Zugelj die de eindstand op 2-1 bepaalde. In februari wacht dus een tussenronde tegen Juventus, Sevilla FC, RB Salzburg, Bayer Leverkusen, Shakhtar Donetsk, FC Barcelona of Sporting Portugal. Maar eerst wacht zondag de topper tegen Ajax.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!